Krispiga snickersrutor med nougatchoklad

Fotograf: Ulrika Pousette
snickersrutor

Härligt krispiga, nötig och chokladiga snickersrutor i långpanna. Beroendeframkallande godbitar som är perfekt att ha redo i kyl eller frys för det akuta sötsuget.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
snickersrutor

Krispiga snickersrutor med nougatchoklad

Portioner: 24

Ingredienser

10 dl corn flakes av valfri sort

1 burk jordnötssmör, à ca 340 gram

2 dl ljus sirap

1 dl strösocker

0,25 tsk salt

200 g mjölkchoklad

250 g nougat

flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

Tips!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen eller nougaten du använder inte innehåller spår av gluten.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

10 dl corn flakes av valfri sort

1 burk jordnötssmör, à ca 340 gram

2 dl ljus sirap

1 dl strösocker

0,25 tsk salt

200 g mjölkchoklad

250 g nougat

flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

TIPS!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen eller nougaten du använder inte innehåller spår av gluten.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 (reklam).

  1. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen och nougaten över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll nougatchokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 (reklam).

  1. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen och nougaten över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll nougatchokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen eller nougaten du använder inte innehåller spår av gluten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?