Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×30 (reklam).
- Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
- Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
- Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
- Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
- Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
- Under tiden kan du smälta mjölkchokladen och nougaten över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
- Häll nougatchokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
- Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!
Det finns ingen video för detta inlägg.