Kolakakor med toffifee

Hur många olika varianter på kolakakor kan man baka egentligen? Jag har helt enkelt blivit helt upp i öronen förälskad i denna småkaka så det kommer säkert bli ett sånt recept i veckan framöver tills jag tröttnat haha! Skämt osidå, det är ju bara SÅ himla gott och jag älskar att experimentera med olika toppingar och smaksättningar. Den här gången provade jag att fylla kolasnitt-degen med toffifee-choklad på samma sätt som jag gjorde mina centersnittar och det blev riktigt lyckat. Särskilt med den lilla hasselnötsgömman i mitten på toffifee-chokladen som ger ett litet överraskande tuggmotstånd mitt i all härlig seghet från både kakan och kolan i runt chokladen.

Receptet ger ca 10 stycken toffifeesnittar om man gör dem lika långa som jag. Det går självklart att göra dem mindre genom att dela degen på två och göra smalare längder.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Kolakakor med toffifee

Portioner: 10

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200 g toffifee-choklad (1 medelstor ask)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200 g toffifee-choklad (1 medelstor ask)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör, strösocker och sirap till en jämn och fluffig smet.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål och sikta sedan ner det i smörvispet.
  4. Arbeta samman bara precis tills du får en jämn deg. Om den blir för smulig för att gå ihop kan du ha i någon matsked extra sirap.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och forma degen till en längd i mitten på plåten (två längder om du vill ha mindre storlek på kolakakorna, se då bara till att ha ordentligt med utrymme mellan längderna eftersom att de smälter ut mycket under gräddning).
  6. Tryck ner toffifee-chokladen så som jag gjort i bilden nedan och se till att degen är tätt packad runtom chokladen.
  7. Grädda kolakakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg och snitta längden medan den fortfarande är varm.
  8. Låt kakorna svalna på plåten helt och hållet innan du serverar dem eller förvarar i rumstemperatur i lufttät burk.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?