Kolakakor med inbakad snickers

Det här med att baka in en mjölkchoklad i kolasnittar vart ju en riktig succé så jag vart bara tvungen att göra detsamma med en av mina favoritchoklader: snickers! Ni kan ju bara föreställa er hur gott det blev! Karamellen i snickers matchade såå bra med kolatonen i kolasnittarna. Lite smält choklad på det och grovhackade jordnötter och du har kolakakornas kolakakor!

Segmjukt, kola, lite tuggmotstånd och choklad! Mer perfekt än så i en småkaka kan det inte blir. Ni bara måste provat!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kolakakor med inbakad snickers

Portioner: 12

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 stycken snickersbars à 55 g
50 g mörk choklad
1 tsk neutral olja
salta och rostade jordnötter till garnering (grovhackade)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 stycken snickersbars à 55 g
50 g mörk choklad
1 tsk neutral olja
salta och rostade jordnötter till garnering (grovhackade)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till med handen.
  5. Lägg snickerschokladen i mitten och vik över kanterna. Tryck till så att alla skarvar försvinner.
  6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
  9. Blanda ner rapsoljan i chokladen tills du får en jämn smet.
  10. Låt chokladglasyren svalna innan du ringlar den över dina snickerssnittar.
  11. Garnera med grovhackade jordnötter.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till med handen.
  5. Lägg snickerschokladen i mitten och vik över kanterna. Tryck till så att alla skarvar försvinner.
  6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
  9. Blanda ner rapsoljan i chokladen tills du får en jämn smet.
  10. Låt chokladglasyren svalna innan du ringlar den över dina snickerssnittar.
  11. Garnera med grovhackade jordnötter.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?