Det här med att baka in en mjölkchoklad i kolasnittar vart ju en riktig succé så jag vart bara tvungen att göra detsamma med en av mina favoritchoklader: snickers! Ni kan ju bara föreställa er hur gott det blev! Karamellen i snickers matchade såå bra med kolatonen i kolasnittarna. Lite smält choklad på det och grovhackade jordnötter och du har kolakakornas kolakakor!
Segmjukt, kola, lite tuggmotstånd och choklad! Mer perfekt än så i en småkaka kan det inte blir. Ni bara måste prova!
Receptet bakar jag i en enda längd som jag skär i ca 12 bitar.
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 stycken snickersbars à 55 g
50 g mörk choklad
1 tsk neutral olja
salta och rostade jordnötter till garnering (grovhackade)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
- Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till med handen.
- Lägg snickerschokladen i mitten och vik över kanterna. Tryck till så att alla skarvar försvinner.
- Grädda längden i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
- Blanda ner rapsoljan i chokladen tills du får en jämn smet.
- Låt chokladglasyren svalna innan du ringlar den över dina snickerssnittar.
- Garnera med grovhackade jordnötter.