Köksprylarna jag inte kan leva utan

koketsfavoriter1.jpg

Det här inlägget är i annonssamarbete med Köketsfavoriter.se

Jag har bakat så länge jag kan minnas och har därför bakat under många olika förutsättningar. När jag bodde hemma hade jag tillgång till alla möjliga olika köksprylar, min mamma har verkligen allt och lite till. Som student i en etta utan ugn och begränsad ekonomi fick jag hitta på lösningar till de köksprylar jag inte hade men med ett lite sämre resultat. När det sen var dags att bygga upp mitt egna kök så var det ingen tvekan om vilka köksprylar jag verkligen behövde för en komplett bakning och vilka som bara var överflödiga.

Ni frågar mig ofta om vilka köksprylar som jag tycker är de absolut viktigaste att ha i köket och efter mycket eftertanke så har jag nu sammanställt den ultimata listan. Klicka bara på namnen för att komma till produkterna så kan ni klicka hem det kompletta kittet med köksredskap från Köketsfavoriter.se som just nu har fri frakt fram till 4/11!

koketsfavoriter2

1. Matberedare. Låt er inte luras av namnet, min matberedare är nämligen min bästis i köket och om jag fick bestämma så skulle jag kalla den bakberedare. Den är så smidig att använda närman vill göra chokladbollssmet, mördeg, pannkakssmet, nötsmör, glass och botten till cheesecake och pannacottapaj. Man kan verkligen göra allt med en matberedare och den underlättar bakningen något enormt samtidigt som den ser till att man får ett finfördelat och felfritt resultat.

2. Bunke i metall eller glas. Förutom att det är mer miljövänligt att skippa plastprylar i köket så ger det dessutom ett bättre resultat i bakningen. Repor i en plastbunke kan gömma fett eller andra orenheter som är svåra att komma åt när man diskar och gör att du misslyckas med maräng och andra bakverk. För att slippa den huvudvärken är det perfekt att bunkra upp med några bunkar i metall eller glas!

3. Slickepott. Slickepottar är perfekt för att skrapa deg eller smet i bunkar men också perfekta redskap att bre ut glasyr eller frosting med på ett snyggt sätt. I många fall är slickepotten livsavgörande för en lyckad kaka och därför ett måste att ha i köket. Jag har en förkärlek till vackra slickepottar, särskilt de som kommer från Köketsfavoriter.se’s egna märke, In my kitchen.

koketsfavoriter3

4. Köksvåg. Bakning är kemi och ju nogrannare man är desto bättre resultat. Även om decilitermått och gramanvisningarna på till exempel smörförpackningarna är ett jättebra hjälpmedel så kan det diffa tiotals gram. En digital köksvåg som visar exakta mått gör att risken för misslyckade kakor blir minimal.

5. Elvisp. Sist men inte minst så är elvispen ett måste. Det är ingen idé att försöka vispa äggvita eller ägg och socker riktigt vitt för hand om du inte hade tänkt vispa hela dagen. Elvispen jag har idag har jag haft sen jag var 12 år gammal, hela 14 år har jag vispat med den och den har inte svikit mig en enda gång. Det är så smidigt med elvisp eftersom att den tar sån liten plats och man enkelt kan flytta runt den i köket och vispa i olika bunkar.

De här fem redskapen använder jag dagligen i min bakning och jag skulle helt enkelt inte klara mig utan dem. Vilka köksredskap kan du inte klara dig utan? Svara gärna i kommentarsfältet nedan så kan vi tipsa varandra om saker som är bra att ha!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Köksprylarna jag inte kan leva utan

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?