Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 generösa bitar knäckkladdkaka.
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
- Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
- Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
- Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.
- Knäck: Grovhacka sötmandlarna, ställ åt sidan.
- Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, vaniljsocker och salt i en tjockbottnad kastrull på hög värme till 125 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret och sedan de grovhackade sötmandlarna.
- Häll knäcksmeten över kladdkakan. Garnera med pretzels. Låt knäcktoppingen stelna på kladdkakan i kylskåpet i minst 1 timme innan du garnerar med flingsalt och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.