Klassiska scones

Scones för mig är en riktig lyxfrukost. De perfekta sconesen enligt mig har en krispig utsida, fluffig insida, massa smör och filmjölk för en god smak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

scones

Klassiska scones

Portioner: 4

Ingredienser

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk strösocker

0,5 tsk salt

75 g kylskåpskallt smör

2,5 dl filmjölk

Tips!

Gör dina scones glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl ljus glutenfri mjölmix, 1 dl glutenfria havregryn och 0,5 dl bovetemjöl.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk strösocker

0,5 tsk salt

75 g kylskåpskallt smör

2,5 dl filmjölk

TIPS!

Gör dina scones glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl ljus glutenfri mjölmix, 1 dl glutenfria havregryn och 0,5 dl bovetemjöl.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke: vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt.
  3. Ha sedan ner smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
  4. Till sist häller du i filmjölken. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  5. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 2 runda kakor, ca 20 cm i diameter.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv.
  7. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en, fin gyllenbrun färg.
  8. Servera dem varma tillsammans med cream cheese och en god sylt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke: vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt.
  3. Ha sedan ner smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
  4. Till sist häller du i filmjölken. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  5. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 2 runda kakor, ca 20 cm i diameter.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv.
  7. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en, fin gyllenbrun färg.
  8. Servera dem varma tillsammans med cream cheese och en god sylt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Gör dina scones glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl ljus glutenfri mjölmix, 1 dl glutenfria havregryn och 0,5 dl bovetemjöl.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?