Klassiska maränger

Härligt frasiga maränger som bara smälter i munnen är lika goda att äta som det är och som ett härligt tillbehör till efterrätter och desserter. Dessutom så behöver du bara 3 ingredienser för att tillaga dem.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Klassiska maränger

Portioner: 50 maränger

Ingredienser

3-4 äggvitor (100 g)
1 dl strösocker (90 g)
2 dl florsocker (120 g)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 50 marängerst

Ingredienser

3-4 äggvitor (100 g)
1 dl strösocker (90 g)
2 dl florsocker (120 g)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 80 grader varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  4. När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
  6. Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn, innan du serverar dem eller förvarar i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 80 grader varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  4. När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
  6. Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn, innan du serverar dem eller förvarar i en lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?