Kladdkakepaj

Det har blivit många kladdkakor på senaste tiden men det är ju bara så himla gott med kladdkaka! Även fast kladdigheten är hela grejen med kladdkaka så skadar det ju inte med lite crunch och tuggmotstånd. Så vad sägs om att grädda kladdkaka i ett frasigt pajskal? Ja, ni kan ju bara föreställa er hur gott det blir. Särskilt med en len chokladglasyr på toppen och vispad grädde till.

En steg för steg video på hur man bakar den här drömmigt goda kladdkakepajen hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkakepaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (len chokladglasyr):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
ytterligare vispad grädde och grovhackad choklad till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (len chokladglasyr):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
ytterligare vispad grädde och grovhackad choklad till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en pajform med diameter på ca 20 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den inte är glansig längre.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och fyll därefter pajskalet med din kladdkakesmet.
  7. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  8. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  9. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  10. Häll upp smeten i pajskalet och grädda alltsammans i mitten av ugnen i 20 minuter.
  11. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar den med chokladglasyr.
  12. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med vispgrädden i en värmetålig skål.
  13. Värm i microvågsugn i 30-sekundersintervaller, blanda mellan tills du får en jämn och fin smet.
  14. Låt chokladglasyren svalna innan du har den på din kladdkakepaj.
  15. Toppa med vispad grädde och ännu mer grovhackad choklad.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en pajform med diameter på ca 20 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den inte är glansig längre.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och fyll därefter pajskalet med din kladdkakesmet.
  7. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  8. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  9. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  10. Häll upp smeten i pajskalet och grädda alltsammans i mitten av ugnen i 20 minuter.
  11. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar den med chokladglasyr.
  12. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med vispgrädden i en värmetålig skål.
  13. Värm i microvågsugn i 30-sekundersintervaller, blanda mellan tills du får en jämn och fin smet.
  14. Låt chokladglasyren svalna innan du har den på din kladdkakepaj.
  15. Toppa med vispad grädde och ännu mer grovhackad choklad.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?