Kladdkaka med helnötstryffel

Min absoluta favoritchokladsort är den med hela hasselnötter i. Mörk eller ljus spelar ingen roll, bara det är hela hasselnötter i så är jag mer än nöjd. Och ni vet, kladdkaka är ju inte direkt något man tackar nej till heller så dessa två saker i ett och samma bakverk  vart bara tvungen att bli av! Resultatet blev den här drömgoda, perfekt kladdiga kladdkakan toppad med en kolatryffel med helnötschoklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka med helnötstryffel

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (kolatryffel med helnötschoklad):
1 dl strösocker
2 dl mörk sirap
200 g mjölkchoklad med hela hasselnötter
3 dl corn flakes
1 nypa salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (kolatryffel med helnötschoklad):
1 dl strösocker
2 dl mörk sirap
200 g mjölkchoklad med hela hasselnötter
3 dl corn flakes
1 nypa salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
  3. Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
  4. Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder tiramisutoppingen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet. Ta inte av kanterna på formen förrän du toppat med helnötskolatryffeln och allting stelnat i kylskåpet.
  5. Kolatryffel med helnötschoklad: Smält samman strösocker och mörk sirap i en kastrull på medelvärme.
  6. Grovhacka helnötschokladen och tillsätt det i kastrullen. Rör om hela tiden tills allt smält samman till en jämn smet.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och krossa ner corn flakes och en nypa salt. Blanda tills allt fördelat sig jämn i smeten och häll sedan över tryffelsmeten över kladdkakan.
  8. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h eller tills tryffeltoppingen stelnat. Den är mjuk att skära i men ska ha hunnit stabilisera sig när den svalnat innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
  3. Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
  4. Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder tiramisutoppingen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet. Ta inte av kanterna på formen förrän du toppat med helnötskolatryffeln och allting stelnat i kylskåpet.
  5. Kolatryffel med helnötschoklad: Smält samman strösocker och mörk sirap i en kastrull på medelvärme.
  6. Grovhacka helnötschokladen och tillsätt det i kastrullen. Rör om hela tiden tills allt smält samman till en jämn smet.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och krossa ner corn flakes och en nypa salt. Blanda tills allt fördelat sig jämn i smeten och häll sedan över tryffelsmeten över kladdkakan.
  8. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h eller tills tryffeltoppingen stelnat. Den är mjuk att skära i men ska ha hunnit stabilisera sig när den svalnat innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?