Kladdkaka med hallonmaräng

Ett roligt sätt att piffa upp sin kladdkaka är att toppa den med en fluffig maräng! Inte nog med att det blir sjukt vackert med en bränd maräng ovanpå den chokladiga kladdkakan så blir det även en underbar smakupplevelse. Eftersom att både kladdkaka och maräng är ganska söta i sig så brukar jag passa på att smaksätta min maräng med hallon för en härlig syrlighet mot allt det söta.

Vill du, så kan du såklart skippa hallonen eller ersätta med en annan sorts bär. Oavsett så blir det riktigt festligt och gott. Det här är ett perfekt alternativ till dig som inte gillar vispgrädde till din kladdkaka men ändå vill servera något fluffigt till.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med hallonmaräng

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
200 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk salt

Ingredienser (hallonmaräng):
2 stora äggvitor
1 dl strösocker
150 g frysta hallon
färska hallon och färsk mynta till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
200 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk salt

Ingredienser (hallonmaräng):
2 stora äggvitor
1 dl strösocker
150 g frysta hallon
färska hallon och färsk mynta till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsfast form med måtten 20×32 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. Lägg alla ingredienserna i en bunke och rör om med en ballongvisp försiktigt bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Täck formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med marängen.
  7. Hallonmaräng: Vispa äggvitan med elvisp i en glasskål eller aluminiumbunke till fasta toppar.
  8. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en jämn och blank smet.
  9. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätt vispa på låg hastighet tills alla sockerkristaller i marängen smält.
  10. Ta bort skålen från värmen och tillsätt hallonen genom att passera dem genom en finmaskig sil ner i marängen så att du blir av med kärnorna.
  11. Vispa till en jämn maräng och toppa din kladdkaka med den.
  12. Bränn av marängen om du vill och garnera med färska hallon och mynta.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsfast form med måtten 20×32 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. Lägg alla ingredienserna i en bunke och rör om med en ballongvisp försiktigt bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Täck formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med marängen.
  7. Hallonmaräng: Vispa äggvitan med elvisp i en glasskål eller aluminiumbunke till fasta toppar.
  8. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en jämn och blank smet.
  9. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätt vispa på låg hastighet tills alla sockerkristaller i marängen smält.
  10. Ta bort skålen från värmen och tillsätt hallonen genom att passera dem genom en finmaskig sil ner i marängen så att du blir av med kärnorna.
  11. Vispa till en jämn maräng och toppa din kladdkaka med den.
  12. Bränn av marängen om du vill och garnera med färska hallon och mynta.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
Amanda
2 years ago

Hur länge håller den i kylen? 😍

amatillah
amatillah
2 years ago

hej jag undra bara är det här långpanna

Jenny
Jenny
4 months ago

Hej går det lika bra att göra en dubbel, 22 bitar istället för 12?
Eller borde man göra 2st istället

Last edited 4 months ago by Jenny

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?