Kladdkaka med Geishafluff

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Y5zh1-_gHF4&w=560&h=315]
Idag är det onsdag vilket betyder att jag laddar upp en ny video på min Youtube-kanal! Den här veckan visar jag hur man bakar en drömgod kladdkaka med Geishafluff och ger såklart alla mina tips både på hur man lyckas med sin kladdkaka och sitt fluff.
kladdkakageishafluff2.jpg

Receptet ger 6-8 generösa bitar om det bakas i en form med diameter på 20 cm. Vill du baka den i en form med diameter på 23 cm så är det bara att öka mängden ingredienser 1,5 gånger.

Ingredienser:

200 g geishachoklad

2 dl vispgrädde

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

hasselnötskross till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Grovhacka Geishan och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  3. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  4. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  5. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  6. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  7. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du toppar med geishafluff.
  11. Vispa upp fluffet på medelhastighet tills du får en konsistens som går att spritsa.
  12. Spritsa fluffet på kladdkakan och garnera med hasselnötskross.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x