Kladdkaka med Geishafluff

Idag är det onsdag vilket betyder att jag laddar upp en ny video på min Youtube-kanal! Den här veckan visar jag hur man bakar en drömgod kladdkaka med Geishafluff och ger såklart alla mina tips både på hur man lyckas med sin kladdkaka och sitt fluff.

Receptet ger 6-8 generösa bitar om det bakas i en form med diameter på 20 cm. Vill du baka den i en form med diameter på 23 cm så är det bara att öka mängden ingredienser 1,5 gånger.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka med Geishafluff

Portioner: 6-8

Ingredienser

200 g geishachoklad
2 dl vispgrädde
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
hasselnötskross till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

200 g geishachoklad
2 dl vispgrädde
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
hasselnötskross till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Grovhacka Geishan och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  3. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  4. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  5. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  6. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  7. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du toppar med geishafluff.
  11. Vispa upp fluffet på medelhastighet tills du får en konsistens som går att spritsa.
  12. Spritsa fluffet på kladdkakan och garnera med hasselnötskross.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Grovhacka Geishan och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  3. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  4. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  5. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  6. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  7. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  10. Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du toppar med geishafluff.
  11. Vispa upp fluffet på medelhastighet tills du får en konsistens som går att spritsa.
  12. Spritsa fluffet på kladdkakan och garnera med hasselnötskross.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?