Kladdkaka med daimfluff

kladdkakameddaimfluff.jpg

Det har blivit en del daimfluff den senaste tiden. Mest i biskvier men jag känner mig långt ifrån färdig med fluffet. Den här gången fick det bli på en kladdkaka tillsammans med salta jordnötter. Krämig kladdkaka, fluffig daim och lite härligt tuggmotstånd från salta jordnötter. Hur gott låter inte det?!

kladdkakadaimfluff.jpg

Det här receptet skulle egentligen ha kommit upp i måndags. Men ni som följer mig på instagram vet att jag tappade min plånbok på bussen och just den dagen så hade jag lagt mitt minneskort i plånboken. Så typiskt. Särskilt när jag hade bilderna till dagens recept på det kortet. Plånboken är inte återfunnen än men kakan bakade jag på nytt och tog nya bilder.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser:

200 g daimchoklad

2 dl vispgrädde

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

salta jordnötter och grovhackad daim till garnering

kladdkaka_stegförsteg.jpg

Gör såhär:

  1. Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, salta jordnötter och mer grovhackad daim.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x