Kladdkaka med cheesecake, chokladpopcorn & kolasås

Kladdig kladdkaka möter krämig cheesecake, chokladpopcorn och kolasås. En drömgod tårtliknande kladdkaka som förgyller vilken dag somhelst. Jag tycker att cheesecake tillsammans med kladdkaka funkar så bra just för att syrligheten och friskheten i cheesecake bryter av det chokladiga på ett så bra sätt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med cheesecake, chokladpopcorn & kolasås

Ingredienser

Kladdkakan:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 st ägg
2,25 dl vetemjöl

Cheesecaketopping:
300 g färskost
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Toppa med:
Kolasås
Chokladpopcorn
Dumle

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Kladdkakan:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 st ägg
2,25 dl vetemjöl

Cheesecaketopping:
300 g färskost
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Toppa med:
Kolasås
Chokladpopcorn
Dumle

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Börja med kladdkakan. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Rör om till en jämn smet.
  3. Ha sen ner 1 ägg i taget och rör om mellan varje ägg. Avslutningsvis har du ner vetemjölet och sen ska allting bara röras ihop precis tills det går ihop.
  4. Grädda sen kladdkakan i mitten av ugnen på 175 grader, över och undervärme i ca 20 min eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  5. Sen behöver kladdkakan stelna i kylskåpet i minst 4h men helst över natten innan du toppar den med cheesecake gjord på färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker som du vispar ihop till en krämig smet med elvisp.
  6. Toppa den sedan med kolasås, chokladpopcorn och dumle. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Börja med kladdkakan. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Rör om till en jämn smet.
  3. Ha sen ner 1 ägg i taget och rör om mellan varje ägg. Avslutningsvis har du ner vetemjölet och sen ska allting bara röras ihop precis tills det går ihop.
  4. Grädda sen kladdkakan i mitten av ugnen på 175 grader, över och undervärme i ca 20 min eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  5. Sen behöver kladdkakan stelna i kylskåpet i minst 4h men helst över natten innan du toppar den med cheesecake gjord på färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker som du vispar ihop till en krämig smet med elvisp.
  6. Toppa den sedan med kolasås, chokladpopcorn och dumle. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?