Jag får inte nog av kladdkakor! Det är ju bara så himla gott! Även om den klassiska enkla kladdkakan eller en kladdkaka med enkla chokladsmaker alltid funkar så älskar jag att experimentera med kladdkakan i olika utföranden. I vintras så fick jag besök av lokaltidningen och inför deras besök hade jag bakat den här kladdkakan med apelsinblomskola. För den insatte så är det apelsinblomvatten som ger många kakor i nordafrika och mellanöstern sina klassiska smaker. De flesta känner nog igen smaken från baklava. Det smakar alltså inte apelsin som i frukten apelsin utan är en blommig smak som smakar helt fantastiskt tillsammans med kola och choklad. Dessutom hade jag i ett kryddmått vaniljpulver den här gången som lyfte kolatoppingen på den här kladdkakan till helt nya nivåer. Känner ni för att prova en lite lyxigare kladdkaka så är det här helt klart kladdkakan för er.
Jag har provat många varianter på kladdkaka med kolatopping och personligen så föredrar jag ett tunt kolatäcke. Det blir lätt lite för mycket annars. I det här receptet tycker jag att det blev alledeles lagom med kola utan att kladdkakan “försvinner”.