Kladdkaka i glasstrut

kladdkakaglasstrut1

Som jag har längtat att dela med mig av det här receptet med er! Idén till att grädda kladdkaka i glasstrutar fick jag för flera månader sen men till min stora besvikelse så insåg jag att det bara säljs glasstrutar med spetsig botten i mataffärerna! Jag försökte mig på att grädda kladdkaka i dessa men det blev allt för vingligt och inte alls snyggt på bild. Men sen kom jag ju på att snabbmatskedjorna serverar sin mjukglass i glasstrutar med platt botten! Kassörskan trodde jag var knäpp och kollade underligt på mig när jag bad om att få köpa tomma mjukglasstrutar. Men jag är så glad att jag äntligen hittade passande strutar och att jag nu kan dela med mig av det här supersmarriga receptet med er!

kladdkakaglasstrut2

Utåt sett ser det inte mycket ut för världen. Det ser ju faktiskt bara ut som en mjukglass med färgglatt strössel på, Men icke! Det är en glasstrut fylld med kladdig kladdkaka, toppad med vispad grädde och garnerad med massa härligt strössel som gör en glad! Glasstruten tillför inte bara ett härligt fras, när den gräddas får den även en riktigt god smak. Hela det här bakverken smakar typ våffla med kladdkaka. Typ våffelkladdkaka to go! Affärsidé, någon?

kladdkakaglasstrut3

Receptet räcker till 10 stycken små kladdkakor i glasstrut.

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

2 stycken ägg

1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 nypa salt

10 stycken små glasstrutar med platt botten

3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
  4. Ställ glasstrutarna på en plåt (de här strutarna passade perfekt i en minimuffinsplåt).
  5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du toppar med vispad grädde och strössel.
  7. Förvara i kylskåp eller servera direkt!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x