Kladdkaka i glasstrut

Som jag har längtat att dela med mig av det här receptet med er! Idén till att grädda kladdkaka i glasstrutar fick jag för flera månader sen men till min stora besvikelse så insåg jag att det bara säljs glasstrutar med spetsig botten i mataffärerna! Jag försökte mig på att grädda kladdkaka i dessa men det blev allt för vingligt och inte alls snyggt på bild. Men sen kom jag ju på att snabbmatskedjorna serverar sin mjukglass i glasstrutar med platt botten! Kassörskan trodde jag var knäpp och kollade underligt på mig när jag bad om att få köpa tomma mjukglasstrutar. Men jag är så glad att jag äntligen hittade passande strutar och att jag nu kan dela med mig av det här supersmarriga receptet med er!

Utåt sett ser det inte mycket ut för världen. Det ser ju faktiskt bara ut som en mjukglass med färgglatt strössel på, Men icke! Det är en glasstrut fylld med kladdig kladdkaka, toppad med vispad grädde och garnerad med massa härligt strössel som gör en glad! Glasstruten tillför inte bara ett härligt fras, när den gräddas får den även en riktigt god smak. Hela det här bakverken smakar typ våffla med kladdkaka. Typ våffelkladdkaka to go! Affärsidé, någon?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka i glasstrut

Portioner: 10

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2 stycken ägg
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
10 stycken små glasstrutar med platt botten
3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2 stycken ägg
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
10 stycken små glasstrutar med platt botten
3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Smält smöret och låt svalna.
 3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
 4. Ställ glasstrutarna på en plåt (de här strutarna passade perfekt i en minimuffinsplåt).
 5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
 6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du toppar med vispad grädde och strössel.
 7. Förvara i kylskåp eller servera direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Smält smöret och låt svalna.
 3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
 4. Ställ glasstrutarna på en plåt (de här strutarna passade perfekt i en minimuffinsplåt).
 5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
 6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du toppar med vispad grädde och strössel.
 7. Förvara i kylskåp eller servera direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?