
Jag pratar ofta och mycket om att jag älskar key lime pie. Jag är helt såld på den fräscha och sötsyrliga fyllningen till det bakverket. Det är så gott och den fyllningen har så mycket potential att den borde ta plats i ännu fler bakverk. Typ som den här key lime kladdkakan. Kladdig vit choklad kladdkaka toppad med len och härligt sötsyrlig key lime pie fyllning. Match made in heavean! Den här bara måste ni prova!

Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du baka den i en större springform, typ 23 cm, är det bara att multiplicera alla ingredienser med 1,5!
Ingredienser (kladdkaka med vit choklad):
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
Ingredienser (key lime pie-topping):
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)
vispgrädde och limezest att dekorera med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
- Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör key lime pie-toppingen.
- Lägg alla ingredienserna till toppingen i en bunke och vispa försiktigt samman till en jämn smet för hand.
- Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget).
- Grädda kladdkakan med toppingen i ytterligare 10 minuter.
- Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal.
Hej, hur gör jag denna glutenfri? Ska jag bara byta mjölet rakt av t Semper fin mix eller ska ja ha i lite extra?