Key lime kladdkaka

Jag pratar ofta och mycket om att jag älskar key lime pie. Jag är helt såld på den fräscha och sötsyrliga fyllningen till det bakverket. Det är så gott och den fyllningen har så mycket potential att den borde ta plats i ännu fler bakverk. Typ som den här key lime kladdkakan. Kladdig vit choklad kladdkaka toppad med len och härligt sötsyrlig key lime pie fyllning. Match made in heavean! Den här bara måste ni prova!

Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du baka den i en större springform, typ 23 cm, är det bara att multiplicera alla ingredienser med 1,5!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Key lime kladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka med vit choklad):
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1,75 dl vetemjöl
3 ägg

Ingredienser (key lime pie-topping):
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)
vispgrädde och limezest att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka med vit choklad):
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1,75 dl vetemjöl
3 ägg

Ingredienser (key lime pie-topping):
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)
vispgrädde och limezest att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör key lime pie-toppingen.
  7. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en bunke och vispa försiktigt samman till en jämn smet för hand.
  8. Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget).
  9. Grädda kladdkakan med toppingen i ytterligare 10 minuter.
  10. Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör key lime pie-toppingen.
  7. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en bunke och vispa försiktigt samman till en jämn smet för hand.
  8. Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget).
  9. Grädda kladdkakan med toppingen i ytterligare 10 minuter.
  10. Ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4h innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
3 years ago

Hej, hur gör jag denna glutenfri? Ska jag bara byta mjölet rakt av t Semper fin mix eller ska ja ha i lite extra?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?