Kexchokladbollar

Älskar ni också kexchoklad? Jag har väldigt många barndomsminnen associerade till kexchoklad och det gör nog att jag föralltid kommer att tycka om den chokladen. Med jag bakar alldeles för sällan med kexchoklad. Dels för att den är så himla god som den är men också för att det inte är helt självklart hur man kan jobba med kexchoklad i bakning.

Ett väldigt gott och enkelt sätt att baka med kexchoklad är att göra kexchokladbollar. Drömgoda chokladbollar som görs på bara fyra ingredienser: kexchoklad, hasselnötskräm, färskost och kokosflingor att rulla bullarna i. Färskosten gör att de här chokladbollarna med kexchoklad får lite syra och inte blir sådär översöta men ändå barnsligt goda.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kexchokladbollar

Portioner: 16-20

Ingredienser

4 paket kexchoklad à 60 gram
1,5 dl hasselnötskräm (t. ex nutella) eller 100 g mjölkchoklad + 50 g mjukt rumstempererat smör för nötfritt alternativ
150 g färskost
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16-20st

Ingredienser

4 paket kexchoklad à 60 gram
1,5 dl hasselnötskräm (t. ex nutella) eller 100 g mjölkchoklad + 50 g mjukt rumstempererat smör för nötfritt alternativ
150 g färskost
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexchokladen i en matberedare eller med hjälp av en staxmixer till ett fint smul.
  2. Tillsätt nutella och färskost och mixa ihop till en krämig och formbar smet.
  3. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Är smeten för kladdig för att rullas kan du ställa den i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den fastare.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Mixa kexchokladen i en matberedare eller med hjälp av en staxmixer till ett fint smul.
  2. Tillsätt nutella och färskost och mixa ihop till en krämig och formbar smet.
  3. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Är smeten för kladdig för att rullas kan du ställa den i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den fastare.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?