Kalljästa morotsfrallor

Kalljästa frallor som inte behöver knådas och som jäser i kylen över natten medan man får en god natts sömn är riktig vardagslyx! Dessa kalljästa morotsfrallor är härligt fluffiga på insidan och får en fin knaprig yta. Toppa dem med dina favoritfrön!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kalljästa morotsfrallor

Portioner: ca 8 frallor

Ingredienser

25g jäst
3 dl mjölk
2 dl kallt vatten
1 riven morot
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

Garnering
Pumpafrön
Vallmofrön

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 8 frallorst

Ingredienser

25g jäst
3 dl mjölk
2 dl kallt vatten
1 riven morot
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

Garnering
Pumpafrön
Vallmofrön

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp det i mjölk och vatten
  2. Tillsätt riven morot, rågsikt, vetemjöl, olja, honung och salt och rör ihop till en kladdig deg
  3. Plasta in degen och ställ i kylen över natten
  4. Morgonen efter stjälper du upp degen på ett lätt mjölat bord och delar upp degen i frallor
  5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och garnerar med frön
  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 250 grader, över- och undervärme i ungefär 15-20 minuter
  7. Släng in en skvätt vatten under plåten i ugnen, så får frallorna en krispig yta
  8. Servera dem sedan med ditt favoritpålägg!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp det i mjölk och vatten
  2. Tillsätt riven morot, rågsikt, vetemjöl, olja, honung och salt och rör ihop till en kladdig deg
  3. Plasta in degen och ställ i kylen över natten
  4. Morgonen efter stjälper du upp degen på ett lätt mjölat bord och delar upp degen i frallor
  5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och garnerar med frön
  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 250 grader, över- och undervärme i ungefär 15-20 minuter
  7. Släng in en skvätt vatten under plåten i ugnen, så får frallorna en krispig yta
  8. Servera dem sedan med ditt favoritpålägg!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?