Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke först till en smulig deg och sedan till en hel deg. Går den inte ihop kan du tillsätta vatten.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord till en 0,5 cm tjock platta. Stansa ut rundlar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De ska blir genomgräddade men bara få lite yta. Låt kakorna svalna helt innan du fyller dem.
- Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
- Lägg agar agar pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna!).
- Häll ner agar agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
- Skär av bladen på jordgubbarna så att du får en platt yta som kan stå upp. Fäst varje jordgubbe i mitten på varje kaka med hjälp av lite skumtoppsfyllning.
- Spritsa skumtoppsfyllningen runt jordgubben på kakan så att den täcks helt. Ställ alla jordgubbstoppar på en bricka i frysen i minst 1 timme.
- Grovhacka den vita chokladen, lägg i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om. När chokladen svalnat doppar du varje skumtopp i chokladen direkt när du tagit ut dem ur frysen. Dekorera med hallonpulver innan chokladen stelnat helt och hållet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.