Helans smördegstårta med cheesecake

Fotograf: Evelina Sigetty

RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Helans smördegstårta med cheesecake

Ingredienser

250 gram färdig smördeg (finns även färdig smördeg som är ca 280 gram, det går också bra att använda)
300 gram färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron zest + saft
valfri sylt
valfria bär
ägg och socker att pensla med samt strö över

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

250 gram färdig smördeg (finns även färdig smördeg som är ca 280 gram, det går också bra att använda)
300 gram färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron zest + saft
valfri sylt
valfria bär
ägg och socker att pensla med samt strö över

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 220 grader (om inte anvisningarna på paketet till smördegen säger annat)
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och vik in kanterna cirka 2-3 cm i alla kanter. Nagga mitten av smördegen med en gaffel, pensla på ägg och strö över strösocker. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna helt.
  3. Vispa samman färksost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt zest och saft från en citron.
  4. Bre över krämen över den svalna smördegen. Ringla över sylten och toppa med färska bär (jag hade på jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt och citronmeliss).
  5. Pudra över florsocker och servera direkt! Alternativt att krämen står i kylen och man i efterhand brer över det på smördegen innan servering och toppar med bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 220 grader (om inte anvisningarna på paketet till smördegen säger annat)
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och vik in kanterna cirka 2-3 cm i alla kanter. Nagga mitten av smördegen med en gaffel, pensla på ägg och strö över strösocker. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna helt.
  3. Vispa samman färksost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt zest och saft från en citron.
  4. Bre över krämen över den svalna smördegen. Ringla över sylten och toppa med färska bär (jag hade på jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt och citronmeliss).
  5. Pudra över florsocker och servera direkt! Alternativt att krämen står i kylen och man i efterhand brer över det på smördegen innan servering och toppar med bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?