Helans oststänger

Fotograf: Evelina Sigetty

RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Helans oststänger

Portioner: ca 8 långa stänger

Ingredienser

500 g smördeg
150 g fetaost
2 dl riven ost
1 ägg
1 msk finhackad persilja
sesamfrön (valfritt)

Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 8 långa stängerst

Ingredienser

500 g smördeg
150 g fetaost
2 dl riven ost
1 ägg
1 msk finhackad persilja
sesamfrön (valfritt)

Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Ta fram smördegen och lägg det på en plåt. Blanda fetaost och riven ost i en skål tillsammans med finhackad persilja.  Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett till lager smördeg och kavla den platt.
  3. Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som fallit ut samt sesamfrön.
  4. Skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Ta fram smördegen och lägg det på en plåt. Blanda fetaost och riven ost i en skål tillsammans med finhackad persilja.  Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett till lager smördeg och kavla den platt.
  3. Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som fallit ut samt sesamfrön.
  4. Skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?