Helans förrätt – Fatteh med aubergine

Fotograf: Albin Hag

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Helans förrätt – Fatteh med aubergine

Ingredienser

1 libabröd
1 aubergine
Salt

3 dl grekisk yoghurt
1 vitlök
1/2 dl tahini
1,5 citron (saft)
Salt

Toppa med
Granatäpple
Finhackad persilja
Granatäppelsirap
Sumak

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 libabröd
1 aubergine
Salt

3 dl grekisk yoghurt
1 vitlök
1/2 dl tahini
1,5 citron (saft)
Salt

Toppa med
Granatäpple
Finhackad persilja
Granatäppelsirap
Sumak

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skär eller klipp libabrödet i mindre bitar. Fritera i frityrolja på 160-170 grader. Lägg i en skål och salta.
  2. Skär auberginen i mindre bitar och fritera på cirka 170 grader tills de får en fin gyllenbrun yta. Lägg i en skål och salta.
  3. Blanda grekisk yoghurt, riven vitlök, tahini, saften ur citron och smaka av med salt.
  4. Lägg först friterade brödet i en tallrik, sedan auberginen och därefter tahiniyoghurten. Toppa med granatäpple, granatäppelsirap, sumak och finhackad persilja.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skär eller klipp libabrödet i mindre bitar. Fritera i frityrolja på 160-170 grader. Lägg i en skål och salta.
  2. Skär auberginen i mindre bitar och fritera på cirka 170 grader tills de får en fin gyllenbrun yta. Lägg i en skål och salta.
  3. Blanda grekisk yoghurt, riven vitlök, tahini, saften ur citron och smaka av med salt.
  4. Lägg först friterade brödet i en tallrik, sedan auberginen och därefter tahiniyoghurten. Toppa med granatäpple, granatäppelsirap, sumak och finhackad persilja.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?