Helans fördrink & tilltugg

Fotograf: Albin Hag

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Helans fördrink & tilltugg

Ingredienser

Fördrink (en drink)
1 dl GB Favorite Soleroglass
1 dl fryst mango
Valfri mängd is
1 dl passionfruktsjuice
Lime
Tajinkrydda

Räkdipp
3 dl crème fraiche
150 g färskost
150 g västerbottensost
citron
svartpeppar

Toppa med
240 g handskalade räkor (detta är den avrunna vikten, d.v.s. utan vätskan. Burken väger 500 g)
gräslök
rödlök
dill
löjrom, stenbitsrom eller tångcaviar
citronskivor

Parmesan röra med soltorkade tomater
300 g färskost
1 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
3 dl riven parmesan
Salt

Toppa med
Honung
Chiliflakes
Strimlade soltorkad tomater (gärna också lite olja från burken)
Gräslök
Rödlök
Persilja
Flingsalt
Parmesan

Oststänger
500 g smördeg
3 dl riven västerbottensost
1 vispad ägg
sesamfrön, valfritt

Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Fördrink (en drink)
1 dl GB Favorite Soleroglass
1 dl fryst mango
Valfri mängd is
1 dl passionfruktsjuice
Lime
Tajinkrydda

Räkdipp
3 dl crème fraiche
150 g färskost
150 g västerbottensost
citron
svartpeppar

Toppa med
240 g handskalade räkor (detta är den avrunna vikten, d.v.s. utan vätskan. Burken väger 500 g)
gräslök
rödlök
dill
löjrom, stenbitsrom eller tångcaviar
citronskivor

Parmesan röra med soltorkade tomater
300 g färskost
1 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
3 dl riven parmesan
Salt

Toppa med
Honung
Chiliflakes
Strimlade soltorkad tomater (gärna också lite olja från burken)
Gräslök
Rödlök
Persilja
Flingsalt
Parmesan

Oststänger
500 g smördeg
3 dl riven västerbottensost
1 vispad ägg
sesamfrön, valfritt

Vitlökssmör
25 g smält smör
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Fördrink

  1. Blanda soleroglass, fryst mango, is och passionsfruktsjuice i en blender. Häll upp i ett glas.
  2. Dra lime på sidorna av glaset och doppa i tajinkrydda. Servera!

Räkdipp

  1. Blanda creme fraiche, färskost och västerbottensost i en skål. Smaka av med saft från citron och svartpeppar. Bre över ett fat.
  2. Toppa med räkor, hackad gräslök, hackad rödlök, hackad dil och fördela löjrom/tångcaviar. Servera med chips, crostini eller kex!

Parmesanröra med soltorkade tomater

  1. Blanda färskost, creme fraiche, riven vitlök och parmesan.
  2. Toppa sedan med honung, chiliflakes, soltorkad tomat, finhackad gräslök, rödlök, persilja, flingsalt och mer parmesan. Servera med crostini, chips eller salta kex.

Oststänger

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Ta fram smördegen och lägg på rivna västerbottensosten. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett nytt lager smördeg och kavla den platt.
  3. Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som ramlat ur samt sesamfrön.
  4. Skjutsa in i ugnen i 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Fördrink

  1. Blanda soleroglass, fryst mango, is och passionsfruktsjuice i en blender. Häll upp i ett glas.
  2. Dra lime på sidorna av glaset och doppa i tajinkrydda. Servera!

Räkdipp

  1. Blanda creme fraiche, färskost och västerbottensost i en skål. Smaka av med saft från citron och svartpeppar. Bre över ett fat.
  2. Toppa med räkor, hackad gräslök, hackad rödlök, hackad dil och fördela löjrom/tångcaviar. Servera med chips, crostini eller kex!

Parmesanröra med soltorkade tomater

  1. Blanda färskost, creme fraiche, riven vitlök och parmesan.
  2. Toppa sedan med honung, chiliflakes, soltorkad tomat, finhackad gräslök, rödlök, persilja, flingsalt och mer parmesan. Servera med crostini, chips eller salta kex.

Oststänger

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Ta fram smördegen och lägg på rivna västerbottensosten. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett nytt lager smördeg och kavla den platt.
  3. Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som ramlat ur samt sesamfrön.
  4. Skjutsa in i ugnen i 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?