Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke.
- Ta bort elvispen och tillsätt vetemjöl, havregryn, salt, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
- Dela degen i två delar och rulla varje del till en ca 3-4 cm tjock längd.
- Lägg längderna på plåten och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite medan du smälter nougaten.
- Dela nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål. Smält nougaten över ett vattenbad eller i microvågsugn. Bre ut nougaten på kolasnittslängderna och ställ i kylskåpet för att svalna och stelna lite grann.
- Innan nougaten stelnat helt och hållet är det bara att skära upp längderna i lika många bitar som du vill ha kakor och dekorera med flingsalt. Ställ tillbaka i kylen tills nougaten stelnat helt och hållet.
- Förvaras i lufttät burk i kylen och funkar utmärkt att frysa in.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.