Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop alla ingredienserna til pajskalet till en deg. Skjälp upp på mjölat bakbord och kavla ut till ca 3-4 mm tjockt. Fodra din pajform med degen och tryck till kanterna. Låt stå i kylskåp i minst 30 min innan gräddning.
- Nagga botten av pajskalet med en gaffel och täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda pajskalet med foliet i 10 min, innan du tar bort aluminiumfoliet och gräddar i ytterligare 20 min eller tills pajskalet fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt pajskalet svalna medan du gör kolan.
- Koka ihop alla ingredienserna till kolan förutom hasselnötterna på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då tills kolan nått 118 grader. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner nötterna.
- Häll upp kolan i pajskalet och ställ pajen i kyslkåpet till kolan stelnat.
- Mjölkchokladganachen gör du enkelt genom att grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
- Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma grädden på chokladen. Rör om till en jämn chokladsmet.
- Häll chokladsmeten på pajen och bre ut den i ett jämnt lager. Garnera med finhackade hasselnötter och hallon innan ganachen stelnat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.