Hasselnötskladdkaka

Det känns som att det var flera veckor sen jag bloggade sist men det har bara gått 4 dagar haha. Men under dessa 4 dagar har ett intensivt sista arbete pågått med min kokbok. De sista bilderna har tagits och nu väntar redigering, formgivning och korrekturläsning fram tills att den släpps i Maj 2019. Som jag längtar! Det finns bara ett sätt att fira detta på och det är såklar med en kladdkaka. Den här hasselnötskladdkakan är så galet god, jag kunde knappt hålla mig från att äta hela smeten. Ni bara måste prova!

Jag vet inte riktigt vad det är som jag tycker är allra godast med den här kladdkakan. Den nötiga smaken, tuggmotstånden från hasselnötskrosset eller den perfekta kladdigheten. Det kanske bara är alla tre saker tillsammans som gör den här kladdkakan till en av de godaste jag ätit.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hasselnötskladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

150 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
1 dl hasselnötskross (viktigt att det är från rostade hasselnötter annars blir smaken för mesig)
3 ägg
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
hasselnötskross till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

150 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
1 dl hasselnötskross (viktigt att det är från rostade hasselnötter annars blir smaken för mesig)
3 ägg
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
hasselnötskross till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.
  7. Glasyren gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och fin glasyr.
  8. Bre ut glasyren över kladdkakan och garnerar med hasselnötskross.
  9. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h innan servering. Helst över natten, då är den godast.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.
  7. Glasyren gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och fin glasyr.
  8. Bre ut glasyren över kladdkakan och garnerar med hasselnötskross.
  9. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h innan servering. Helst över natten, då är den godast.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?