Hallonmacarons

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonmacarons

Portioner: ca 20 stycken

Ingredienser

Fyllning:
225 g frysta hallon
1 msk vatten
200 g vit choklad
0,75 dl vispgrädde

1 dl hallonsylt

Macarons:
70 g äggvita
30 g strösocker + 70 g florsocker
90 g mandelmjöl + 90 g florsocker
Rosa pastafärg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 20 styckenst

Ingredienser

Fyllning:
225 g frysta hallon
1 msk vatten
200 g vit choklad
0,75 dl vispgrädde

1 dl hallonsylt

Macarons:
70 g äggvita
30 g strösocker + 70 g florsocker
90 g mandelmjöl + 90 g florsocker
Rosa pastafärg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
2. Koka ihop hallon och vatten till ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Till det här receptet behöver du 0,5 dl hallonpure. Spara resten i kylskåpet till nästa gång du vill baka.
3. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
4. Koka upp hallonpure med vispgrädde och häll det över den vita chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Dra några varv med stavmixer för att se till att den blir helt slät.
5. Plasta in tryffeln och låt stå i rumstemperatur för att stelna under tiden som du gör macarons.
6. Macarons: Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker samtidigt som du vispar hela tiden. Målet är att få en tjock och blank maräng.
7. Färga smeten med lite pastafärg om du vill.
8. Sikta ner ner mandelmjöl och florsocker. Vänd ihop till en jämn, och lite lös smet.
9. Spritsa ut smeten på plåtarna och grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. När macaronsen svalnat helt och hållet kan du fylla med tryffel och hallonsylt. Sen är det bara att hugga in.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
2. Koka ihop hallon och vatten till ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Till det här receptet behöver du 0,5 dl hallonpure. Spara resten i kylskåpet till nästa gång du vill baka.
3. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
4. Koka upp hallonpure med vispgrädde och häll det över den vita chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Dra några varv med stavmixer för att se till att den blir helt slät.
5. Plasta in tryffeln och låt stå i rumstemperatur för att stelna under tiden som du gör macarons.
6. Macarons: Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker samtidigt som du vispar hela tiden. Målet är att få en tjock och blank maräng.
7. Färga smeten med lite pastafärg om du vill.
8. Sikta ner ner mandelmjöl och florsocker. Vänd ihop till en jämn, och lite lös smet.
9. Spritsa ut smeten på plåtarna och grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. När macaronsen svalnat helt och hållet kan du fylla med tryffel och hallonsylt. Sen är det bara att hugga in.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?