Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: ca 20 stycken
Ingredienser
Fyllning:
225 g frysta hallon
1 msk vatten
200 g vit choklad
0,75 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Macarons:
70 g äggvita
30 g strösocker + 70 g florsocker
90 g mandelmjöl + 90 g florsocker
Rosa pastafärg
Tips!
1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
2. Koka ihop hallon och vatten till ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Till det här receptet behöver du 0,5 dl hallonpure. Spara resten i kylskåpet till nästa gång du vill baka.
3. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
4. Koka upp hallonpure med vispgrädde och häll det över den vita chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Dra några varv med stavmixer för att se till att den blir helt slät.
5. Plasta in tryffeln och låt stå i rumstemperatur för att stelna under tiden som du gör macarons.
6. Macarons: Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker samtidigt som du vispar hela tiden. Målet är att få en tjock och blank maräng.
7. Färga smeten med lite pastafärg om du vill.
8. Sikta ner ner mandelmjöl och florsocker. Vänd ihop till en jämn, och lite lös smet.
9. Spritsa ut smeten på plåtarna och grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. När macaronsen svalnat helt och hållet kan du fylla med tryffel och hallonsylt. Sen är det bara att hugga in.
Portioner: ca 20 styckenst
Ingredienser
Fyllning:
225 g frysta hallon
1 msk vatten
200 g vit choklad
0,75 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Macarons:
70 g äggvita
30 g strösocker + 70 g florsocker
90 g mandelmjöl + 90 g florsocker
Rosa pastafärg
TIPS!
1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
2. Koka ihop hallon och vatten till ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Till det här receptet behöver du 0,5 dl hallonpure. Spara resten i kylskåpet till nästa gång du vill baka.
3. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
4. Koka upp hallonpure med vispgrädde och häll det över den vita chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Dra några varv med stavmixer för att se till att den blir helt slät.
5. Plasta in tryffeln och låt stå i rumstemperatur för att stelna under tiden som du gör macarons.
6. Macarons: Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker samtidigt som du vispar hela tiden. Målet är att få en tjock och blank maräng.
7. Färga smeten med lite pastafärg om du vill.
8. Sikta ner ner mandelmjöl och florsocker. Vänd ihop till en jämn, och lite lös smet.
9. Spritsa ut smeten på plåtarna och grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. När macaronsen svalnat helt och hållet kan du fylla med tryffel och hallonsylt. Sen är det bara att hugga in.
1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
2. Koka ihop hallon och vatten till ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Till det här receptet behöver du 0,5 dl hallonpure. Spara resten i kylskåpet till nästa gång du vill baka.
3. Finhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
4. Koka upp hallonpure med vispgrädde och häll det över den vita chokladen. Rör ihop till en jämn smet. Dra några varv med stavmixer för att se till att den blir helt slät.
5. Plasta in tryffeln och låt stå i rumstemperatur för att stelna under tiden som du gör macarons.
6. Macarons: Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker samtidigt som du vispar hela tiden. Målet är att få en tjock och blank maräng.
7. Färga smeten med lite pastafärg om du vill.
8. Sikta ner ner mandelmjöl och florsocker. Vänd ihop till en jämn, och lite lös smet.
9. Spritsa ut smeten på plåtarna och grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
10. När macaronsen svalnat helt och hållet kan du fylla med tryffel och hallonsylt. Sen är det bara att hugga in.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK