Hallonfudgepaj

Den allra första högskoleutbildningen som jag gick var civilingenjör och jag har alltid haft ett stort intresse för matematik och naturvetenskapliga ämnen. Men att jobba med det varje dag tills jag går i pension? Nej, tack! Efter två år bytte jag till lärare men kan inte låta bli att nörda mig lite extra en dag som denna. Idag är det nämligen pi-dagen som med engelskt uttal blir pie-day. Ja, eftersom att det är den 14 mars…3.14… Sjukt långsökt men ändå tillräckligt nördigt för att tilltala mig. Pie-day blir på svenska paj-dagen så ett recept på en mumsig paj är ju helt enkelt ett måste.

Och den här pajen gör det lite lättare att hålla ut tills dess att vintern lämnar oss. En fräsch hallonfudgepaj! Frasigt pajskal fyllt med syrlig hallonfudge som görs på bara fyra ingredienser. Den är väldigt enkel att göra men ger sken av att vara lite avancerad. Något att impa på gesterna med helt enkelt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonfudgepaj

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (hallonfudge):
200 g frysta hallon
500 g vit choklad
100 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
vispad grädde, hallonpulver, färska hallon och färsk mynta till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (hallonfudge):
200 g frysta hallon
500 g vit choklad
100 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
vispad grädde, hallonpulver, färska hallon och färsk mynta till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 24 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.
  7. Hallonfudge: Koka upp de frysta hallonen i en kastrull under omrörning tills de löst upp sig till ett mos.
  8. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Ställ åt sidan.
  9. Hacka den vita chokladen grovt och lägg tillsammans med resten av ingredienserna, förutom hallonmoset, i en värmetålig skål.
  10. Smält samman allt i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje uppvärmning.
  11. Tillsätt hallonmoset till fudgesmeten och rör om försiktigt till en jämn smet.
  12. Häll upp hallonfudgen i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna innan servering.
  13. Toppa med vispad grädde, hallonpulver, färska hallon och färsk mynta.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 24 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.
  7. Hallonfudge: Koka upp de frysta hallonen i en kastrull under omrörning tills de löst upp sig till ett mos.
  8. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna. Ställ åt sidan.
  9. Hacka den vita chokladen grovt och lägg tillsammans med resten av ingredienserna, förutom hallonmoset, i en värmetålig skål.
  10. Smält samman allt i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje uppvärmning.
  11. Tillsätt hallonmoset till fudgesmeten och rör om försiktigt till en jämn smet.
  12. Häll upp hallonfudgen i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna innan servering.
  13. Toppa med vispad grädde, hallonpulver, färska hallon och färsk mynta.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?