Hallondröm

Efter min populära koladröm var jag bara tvungen att ta fram en syrlig variant. Grunden är den samma, smulade drömmar och krämig färskostkräm. Men istället för kola så har jag denna gång varvat med härligt sötsyrlig hallonkompott!

Jag sitter faktiskt och äter en portion i detta nu som jag skriver. Jag kunde inte hålla mig! Den är så himla god. Dessutom är den extremt enkel att göra. Hallonkompotten kan du göra flera dagar innan och resten av den här ljuvliga desserten svänger du ihop på knappt 15 min.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hallondröm

Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser (hallonkompott):
225 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (fyllning och bottnar):
12 drömmar (baka själv eller köp färdiga)
500 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
citronskal från 1 citron
frystorkade hallon att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ingredienser (hallonkompott):
225 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (fyllning och bottnar):
12 drömmar (baka själv eller köp färdiga)
500 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
citronskal från 1 citron
frystorkade hallon att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull under omrörning tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Häll upp hallonkompotten i en skål och ställ i kylskåpet för att svalna i minst 1 h innan du fortsätter med desserten.
  3. Smula en och en halv dröm i botten på varje glas.
  4. Vispa samman vispgrädde och färskost till fluffig och krämig smet på medelhastighet.
  5. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal och vänd försiktigt samman till en jämn och glansig smet.
  6. Lägg färskostkrämen i en spritspåse och fördela den i glasen.
  7. Lägg ett tunt lager hallonkompott på färskostlagret.
  8. Smula en och en halv dröm till i varje glas över färskostkrämen.
  9. Spritsa ytterligare ett lager färskostkräm och sedan ytterligare ett lager hallonkompott. Spara lite av färskostkrämen att dekorera med.
  10. Spritsa en klick färskostkräm som dekoration. Garnera med frystorkade hallon.
  11. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet!
Steg för steg

Video
  1. Koka upp alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull under omrörning tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Häll upp hallonkompotten i en skål och ställ i kylskåpet för att svalna i minst 1 h innan du fortsätter med desserten.
  3. Smula en och en halv dröm i botten på varje glas.
  4. Vispa samman vispgrädde och färskost till fluffig och krämig smet på medelhastighet.
  5. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal och vänd försiktigt samman till en jämn och glansig smet.
  6. Lägg färskostkrämen i en spritspåse och fördela den i glasen.
  7. Lägg ett tunt lager hallonkompott på färskostlagret.
  8. Smula en och en halv dröm till i varje glas över färskostkrämen.
  9. Spritsa ytterligare ett lager färskostkräm och sedan ytterligare ett lager hallonkompott. Spara lite av färskostkrämen att dekorera med.
  10. Spritsa en klick färskostkräm som dekoration. Garnera med frystorkade hallon.
  11. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
Linn
10 months ago

Jättegod, lagom söt efterrätt som dessutom är enkel att göra.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?