Receptet ger ca 30 stycken goda frösnappare.
- Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet i en skål. Ställ åt sidan.
- Vetedeg: Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
- Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
- Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Lägg på en generöst med frötopping. Grädda sedan en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker i en kastrull. Värm upp tills sockerkristallerna smält. Låt sockerlagen svalna och tjockna litegrann. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
- Servera och njut!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser ljuvliga ut! Saknas det inte något mellan punkt 7 och 8? Hur snurrar du ihop till så fina bullar?
Saknas det ett steg mellan 7 & 8? Hur man formar bullarna..?
Hur snurrar du bullarna
Ser spännande ut 😊 Går det att utesluta ägget vid penslingen?
Hej Camilla, jag behöver hjälp akut, kan jag göra din morotskaka recept i långpanna fast göra den till sockerkaka? Kommer den bli lika saftig som morotskaka om jag tar bort ingredienserna för morotskakan.
Min favorit , måste bara ha några när jag kommer till Danmark , nu kan jag baka dom själv 😁 tack