Fröknäcke

Fotograf: Ulrika Pousette

Ett gott och smakrikt knäckebröd med massa härligt tuggmotstånd. Knäcket är superenkelt att göra och funkar även fint som kex tillsammans med goda ostar och annat!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Fröknäcke

Portioner: 1 plåt

Ingredienser

1/2 dl linfrö (33 g) + 1 dl kallt vatten (100 ml) till blötläggning
1/2 dl skalade vita sesamfrön (34 g)
1/2 dl pumpakärnor (34 g)
3/4 dl solroskärnor (47 g)
1 dl majsmjöl eller majsstärkelse (55 g)
1/2 dl olivolja (47 g)
1 tsk flingsalt att strö över (4 g)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 1 plåtst

Ingredienser

1/2 dl linfrö (33 g) + 1 dl kallt vatten (100 ml) till blötläggning
1/2 dl skalade vita sesamfrön (34 g)
1/2 dl pumpakärnor (34 g)
3/4 dl solroskärnor (47 g)
1 dl majsmjöl eller majsstärkelse (55 g)
1/2 dl olivolja (47 g)
1 tsk flingsalt att strö över (4 g)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

För detta recept behöver du en bakplåt med måtten 30×40 cm som finns att köpa i min webbshop!

  1. Blanda linfrö och blötläggningsvatten i en bunke. Låt stå i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme)
  3. Blanda ner resten av ingredienserna i bunken och rör ihop till en kladdig smet.
  4. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper, och tryck ut den till en riktigt tunn platta. Dra bort det översta bakplåtspappret och lägga bakplåtspappret med smet på en plåt.
  5. Strö över flingsalt och grädda fröknäcket i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna helt på plåten och förvara sedan i rumstemperatur i lufttät burk.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

För detta recept behöver du en bakplåt med måtten 30×40 cm som finns att köpa i min webbshop!

  1. Blanda linfrö och blötläggningsvatten i en bunke. Låt stå i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme)
  3. Blanda ner resten av ingredienserna i bunken och rör ihop till en kladdig smet.
  4. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper, och tryck ut den till en riktigt tunn platta. Dra bort det översta bakplåtspappret och lägga bakplåtspappret med smet på en plåt.
  5. Strö över flingsalt och grädda fröknäcket i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna helt på plåten och förvara sedan i rumstemperatur i lufttät burk.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?