Frasiga våfflor

Fotograf: Ulrika Pousette

Det finns få saker som slår riktigt frasiga och goda våfflor! Gör dem matiga eller servera med din favoritsylt och lättvispad grädde, möjligheterna är oändliga med dessa härligt frasiga och klassiska våfflorna 😍

För en snabb och kladdfri våffelstund, använder jag min bakdispenser för att portionera upp smeten i våffeljärnet. Det är så smidigt! Du hittar den i min webbshop genom att klicka här.

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Frasiga våfflor

Portioner: ca 12

Ingredienser

Våfflor:
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (210g)
2 tsk bakpulver (10 g)
2 ägg
4 dl mjölk (400 g), 3%
smält smör till gräddning

Till servering:
Lättvispad grädde
Sylt eller marmelad
Ev. färska bär och lite florsocker att pudra över

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 12st

Ingredienser

Våfflor:
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (210g)
2 tsk bakpulver (10 g)
2 ägg
4 dl mjölk (400 g), 3%
smält smör till gräddning

Till servering:
Lättvispad grädde
Sylt eller marmelad
Ev. färska bär och lite florsocker att pudra över

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt smöret svalna.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop till en jämn smet. Blanda ner smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör inför varje gräddning. Grädda ca. 1 dl smet per våffla, jag använder mig utav en bakdispenser.
  4. Servera våfflorna varma med ditt önskemål av topping. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt smöret svalna.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop till en jämn smet. Blanda ner smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör inför varje gräddning. Grädda ca. 1 dl smet per våffla, jag använder mig utav en bakdispenser.
  4. Servera våfflorna varma med ditt önskemål av topping. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?