Frasiga våfflor med jordgubbscheesecake

cheesecakevåfflor1På söndag är det våffeldagen! Så sjukt passande när den infallet på en söndag. I vanliga fall är söndagar lika med pannkaksfrukost men det är ju typ inte ok att äta annat än våfflor till frukost, lunch och middag på just våffeldagen. Ett riktigt fräscht och mumsigt tips är att toppa våfflorna med jordgubbscheesecake! Inspirationen till det här receptet har jag fått från när jag körde en collab med Sofies food stories förra sommaren. Då testade jag hennes recept på crepes med jordgubbscheesecake. Det här receptet är mitt eget och utan socker i själva färskostsmeten men inspirationen kommer från bästa Sofie!

cheesecakevåfflor2Frasiga våfflor med fräsch och somrig cheesecake-topping. En riktig dunderfrukost om ni frågar mig! Receptet ger våfflor och fyllning till 10 portioner.

Ingredienser (jordgubbscheesecake till våfflor):

3 dl vispgrädde

300 g färskost

3 dl jordgubbssylt

färska jordgubbar

10 stycken digestivekex

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop vispgrädde och färskost till en fluffig smet.
  2. Du kan antingen blanda ner jordgubbssylten direkt i färskostsmeten eller servera den på sidan. Ska du blanda ner den så blanda bara försiktigt med några få drag med skeden så att det blir som ett swirl.
  3. För den ultimata cheesecake-upplevelsen toppar du varje våffelportion med färskostkräm och sylt med färska jordgubbar och digestivekex!

 

Ingredienser (grundrecept på frasiga våfflor):

100 g smör

4 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 tsk bakpulver

5 dl röd mjölk

2 stora ägg

smör till våffeljärnet om järnet inte är non-stick/teflon

 

Gör såhär:

  1. Sätt på våffeljärnet så att det hinner bli varmt medan du gör smeten.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Rör om till en jämn smet.
  4. Tillsätt äggen, resten av mjölken och smöret. Rör om till en jämn smet.
  5. Grädda våfflorna i våffeljärnet tills de fått fin färg.
  6. Servera medan de fortfarande är nygräddade!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x