Frasiga våfflor med jordgubbscheesecake

På söndag är det våffeldagen! Så sjukt passande när den infallet på en söndag. I vanliga fall är söndagar lika med pannkaksfrukost men det är ju typ inte ok att äta annat än våfflor till frukost, lunch och middag på just våffeldagen. Ett riktigt fräscht och mumsigt tips är att toppa våfflorna med jordgubbscheesecake! Inspirationen till det här receptet har jag fått från när jag körde en collab med Sofies food stories förra sommaren. Då testade jag hennes recept på crepes med jordgubbscheesecake. Det här receptet är mitt eget och utan socker i själva färskostsmeten men inspirationen kommer från bästa Sofie!

Frasiga våfflor med fräsch och somrig cheesecake-topping. En riktig dunderfrukost om ni frågar mig!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Frasiga våfflor med jordgubbscheesecake

Portioner: 10

Ingredienser

Ingredienser (jordgubbscheesecake till våfflor):
3 dl vispgrädde
300 g färskost
3 dl jordgubbssylt
färska jordgubbar
10 stycken digestivekex

Ingredienser (grundrecept på frasiga våfflor):
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
5 dl röd mjölk
2 stora ägg
smör till våffeljärnet om järnet inte är non-stick/teflon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Ingredienser (jordgubbscheesecake till våfflor):
3 dl vispgrädde
300 g färskost
3 dl jordgubbssylt
färska jordgubbar
10 stycken digestivekex

Ingredienser (grundrecept på frasiga våfflor):
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
5 dl röd mjölk
2 stora ägg
smör till våffeljärnet om järnet inte är non-stick/teflon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa ihop vispgrädde och färskost till en fluffig smet.
  2. Du kan antingen blanda ner jordgubbssylten direkt i färskostsmeten eller servera den på sidan. Ska du blanda ner den så blanda bara försiktigt med några få drag med skeden så att det blir som ett swirl.
  3. För den ultimata cheesecake-upplevelsen toppar du varje våffelportion med färskostkräm och sylt med färska jordgubbar och digestivekex!
  4. Grundrecept: Vispa ihop vispgrädde och färskost till en fluffig smet.
  5. Du kan antingen blanda ner jordgubbssylten direkt i färskostsmeten eller servera den på sidan. Ska du blanda ner den så blanda bara försiktigt med några få drag med skeden så att det blir som ett swirl.
  6. För den ultimata cheesecake-upplevelsen toppar du varje våffelportion med färskostkräm och sylt med färska jordgubbar och digestivekex!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa ihop vispgrädde och färskost till en fluffig smet.
  2. Du kan antingen blanda ner jordgubbssylten direkt i färskostsmeten eller servera den på sidan. Ska du blanda ner den så blanda bara försiktigt med några få drag med skeden så att det blir som ett swirl.
  3. För den ultimata cheesecake-upplevelsen toppar du varje våffelportion med färskostkräm och sylt med färska jordgubbar och digestivekex!
  4. Grundrecept: Vispa ihop vispgrädde och färskost till en fluffig smet.
  5. Du kan antingen blanda ner jordgubbssylten direkt i färskostsmeten eller servera den på sidan. Ska du blanda ner den så blanda bara försiktigt med några få drag med skeden så att det blir som ett swirl.
  6. För den ultimata cheesecake-upplevelsen toppar du varje våffelportion med färskostkräm och sylt med färska jordgubbar och digestivekex!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?