Filip Poons efterrätt – Chokladkräm med inkokt päron & rostad vit choklad

Fotograf: Albin Hag

Filip Poons chokladkräm med inkokt päron och rostad vit choklad är en elegant och lyxig dessert som bjuder på en perfekt balans mellan djupa chokladtoner, syrliga päron och karamelliserad vit choklad. Den lena chokladkrämen görs på mörk choklad och gräddas försiktigt till en silkeslen konsistens, medan de inkokta päronen får sin smak från en söt lag med stjärnanis.

Den rostade vita chokladen tillför en nötig och karamelliserad crunch som kompletterar de övriga smakerna och ger en extra dimension till desserten. Jordgubbar och florsocker ger en fräsch och vacker finish.

Det här är en perfekt dessert att imponera med vid festliga tillfällen som nyår, middagar eller när du vill lyxa till det lite extra. Den kan dessutom förberedas i förväg, vilket gör den till ett smidigt val för middagsbjudningar. Följ Filip Poons recept steg för steg och njut av en sofistikerad chokladdessert som garanterat kommer att imponera!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Filip Poons efterrätt – Chokladkräm med inkokt päron & rostad vit choklad

Portioner: 2 portioner

Ingredienser

Chokladkräm
2 dl grädde
2 dl mjölk
60 g socker (3/4 dl)
5 st äggulor
150 g mörk choklad, 70%

Inkokta päron
2st päron, delad i tärningar
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 st stjärnanis

Rostad vit chocklad
200 g vit choklad

Topping
2 dl jordgubbar, delad
Florsocker att pudra med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Chokladkräm: blanda grädde, mjölk, socker och äggulor i en kastrull: Sätt värmen på medel och vispa konstant tills krämen tjocknat (vid 85°c om du tar hjälp av en termometer.) Var försiktig så inte krämen koagulerar! Hacka chokladen och ha ner det i en skål. Häll över den varma krämen i skålen med choklad och rör om med en slickepott tills chokladen har smält och du får en len chokladkräm. För att hindra krämen från att få en yta, lägg över plastfolie på ytan och ställ sedan chokladkrämen i kylen. När chokladkrämen har kylts ner helt och hållet, är den redo att läggas i en spritspåse.

Inkokta päron: Koka upp socker, vatten och stjärnanis i en kastrull. Hacka päronen i små tärningar. När sockerkristallerna har löst upp sig i kastrullen, har du ner pärontärningarna i kastrullen och låter detta stå tills det svalnat.

Rostad vit choklad: sätt ugnen på 160°c, över- och undervärme. Bryt den vita chokladen i bitar och rosta i ca 15-20 min. Ta ut och häll över på en tallrik och låt svalna i kylskåpet eller i frysen. Hacka upp chokladen med en kniv till önskad storlek.

Montera ihop desserten genom att spritsa chokladkräm, toppa med inkokta päron, jordgubbar, rostad vit choklad och pudra med florsocker innan servering. Hoppas att det ska smaka!

Video:

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?