Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
Chokladkräm
2 dl grädde
2 dl mjölk
60 g socker (3/4 dl)
5 st äggulor
150 g mörk choklad, 70%
Inkokta päron
2st päron, delad i tärningar
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 st stjärnanis
Rostad vit chocklad
200 g vit choklad
Topping
2 dl jordgubbar, delad
Florsocker att pudra med
Tips!
Chokladkräm: blanda grädde, mjölk, socker och äggulor i en kastrull: Sätt värmen på medel och vispa konstant tills krämen tjocknat (vid 85°c om du tar hjälp av en termometer.) Var försiktig så inte krämen koagulerar! Hacka chokladen och ha ner det i en skål. Häll över den varma krämen i skålen med choklad och rör om med en slickepott tills chokladen har smält och du får en len chokladkräm. För att hindra krämen från att få en yta, lägg över plastfolie på ytan och ställ sedan chokladkrämen i kylen. När chokladkrämen har kylts ner helt och hållet, är den redo att läggas i en spritspåse.
Inkokta päron: Koka upp socker, vatten och stjärnanis i en kastrull. Hacka päronen i små tärningar. När sockerkristallerna har löst upp sig i kastrullen, har du ner pärontärningarna i kastrullen och låter detta stå tills det svalnat.
Rostad vit choklad: sätt ugnen på 160°c, över- och undervärme. Bryt den vita chokladen i bitar och rosta i ca 15-20 min. Ta ut och häll över på en tallrik och låt svalna i kylskåpet eller i frysen. Hacka upp chokladen med en kniv till önskad storlek.
Montera ihop desserten genom att spritsa chokladkräm, toppa med inkokta päron, jordgubbar, rostad vit choklad och pudra med florsocker innan servering. Hoppas att det ska smaka!
Portioner: 2 portionerst
Ingredienser
Chokladkräm
2 dl grädde
2 dl mjölk
60 g socker (3/4 dl)
5 st äggulor
150 g mörk choklad, 70%
Inkokta päron
2st päron, delad i tärningar
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 st stjärnanis
Rostad vit chocklad
200 g vit choklad
Topping
2 dl jordgubbar, delad
Florsocker att pudra med
TIPS!
Chokladkräm: blanda grädde, mjölk, socker och äggulor i en kastrull: Sätt värmen på medel och vispa konstant tills krämen tjocknat (vid 85°c om du tar hjälp av en termometer.) Var försiktig så inte krämen koagulerar! Hacka chokladen och ha ner det i en skål. Häll över den varma krämen i skålen med choklad och rör om med en slickepott tills chokladen har smält och du får en len chokladkräm. För att hindra krämen från att få en yta, lägg över plastfolie på ytan och ställ sedan chokladkrämen i kylen. När chokladkrämen har kylts ner helt och hållet, är den redo att läggas i en spritspåse.
Inkokta päron: Koka upp socker, vatten och stjärnanis i en kastrull. Hacka päronen i små tärningar. När sockerkristallerna har löst upp sig i kastrullen, har du ner pärontärningarna i kastrullen och låter detta stå tills det svalnat.
Rostad vit choklad: sätt ugnen på 160°c, över- och undervärme. Bryt den vita chokladen i bitar och rosta i ca 15-20 min. Ta ut och häll över på en tallrik och låt svalna i kylskåpet eller i frysen. Hacka upp chokladen med en kniv till önskad storlek.
Montera ihop desserten genom att spritsa chokladkräm, toppa med inkokta päron, jordgubbar, rostad vit choklad och pudra med florsocker innan servering. Hoppas att det ska smaka!
Chokladkräm: blanda grädde, mjölk, socker och äggulor i en kastrull: Sätt värmen på medel och vispa konstant tills krämen tjocknat (vid 85°c om du tar hjälp av en termometer.) Var försiktig så inte krämen koagulerar! Hacka chokladen och ha ner det i en skål. Häll över den varma krämen i skålen med choklad och rör om med en slickepott tills chokladen har smält och du får en len chokladkräm. För att hindra krämen från att få en yta, lägg över plastfolie på ytan och ställ sedan chokladkrämen i kylen. När chokladkrämen har kylts ner helt och hållet, är den redo att läggas i en spritspåse.
Inkokta päron: Koka upp socker, vatten och stjärnanis i en kastrull. Hacka päronen i små tärningar. När sockerkristallerna har löst upp sig i kastrullen, har du ner pärontärningarna i kastrullen och låter detta stå tills det svalnat.
Rostad vit choklad: sätt ugnen på 160°c, över- och undervärme. Bryt den vita chokladen i bitar och rosta i ca 15-20 min. Ta ut och häll över på en tallrik och låt svalna i kylskåpet eller i frysen. Hacka upp chokladen med en kniv till önskad storlek.
Montera ihop desserten genom att spritsa chokladkräm, toppa med inkokta päron, jordgubbar, rostad vit choklad och pudra med florsocker innan servering. Hoppas att det ska smaka!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK