Dubbelnougatsnittar

Just nu försöker jag att rensa och organisera lite i mina köksskåp och det gör ju att man hittar ett och annat som man inte visste att man hade där. Jag hittade både dubbelnougat och hasselnötter och tänkte direkt att jag ville göra någon form av kolasnittar med de ingredienserna. Och så blev det!

Härlig mjuksega kolakakor med inbakad dubbelnougat, garnerad med grovhackade hasselnötter. En massa härligheter i en och samma småkaka!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Dubbelnougatsnittar

Portioner: 12

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g dubbelnougat (2 stycken à 50 g)
ca 0,5 dl grovhackade hasselnöttter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g dubbelnougat (2 stycken à 50 g)
ca 0,5 dl grovhackade hasselnöttter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till en längd och platta ut den till en jämn rektangel.
  6. Kavla ut dubbelnougaten lite lätt så att den blir tunnare och lägg dem i mitten på degplattan.
  7. Vik in kanterna så att dubbelnougaten täcks ordentligt och garnera med grovhackade nötter.
  8. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till en längd och platta ut den till en jämn rektangel.
  6. Kavla ut dubbelnougaten lite lätt så att den blir tunnare och lägg dem i mitten på degplattan.
  7. Vik in kanterna så att dubbelnougaten täcks ordentligt och garnera med grovhackade nötter.
  8. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?