Dubai choklad kladdkaka

Fotograf: Ulrika Pousette

Dubai choklad kladdkaka är en drömmig dessert med en perfekt kombination av kladdig chokladkaka, krispig kadayifi-topping blandad med härlig pistagekräm, toppad med len smält mjölkchoklad och knapriga pistagenötter. Varje tugga bjuder på en harmonisk mix av smaker och texturer – kladdigt, krispigt och lent 😍

Den djupa chokladsmaken från kladdkakan möter den krämiga pistagekrämen och den frasiga kadayifi-toppingen, vilket skapar en lyxig och spännande smakupplevelse. Pistagenötterna ger både crunch och en nötig touch som balanserar sötman i chokladen. Den här desserten är en riktig showstopper och passar perfekt att servera både vid festliga tillfällen och när du vill unna dig något extra lyxigt till fikat.

Lätt att baka, svår att motstå! Följ receptet steg för steg genom att kika på videon nedan, och låt dig inspireras av denna magiska fusion av smaker 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Dubai choklad kladdkaka

Portioner: 10-12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g kadayiftrådar
75 g smör
0,5 tsk salt
300 g pistagekräm

Topping:
200 g mjölkchoklad
1 dl pistagenötter
1 tsk flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Fyllningen: Skär kadayiftrådarna i mindre bitar med en brödkniv.
  8. Hetta upp en stekpanna på högsta värmen. Sänk sedan till medelvärme och ha ner smöret.
  9. Låt smöret smälta innan du har ner kadayiftrådarna. Stek under konstant omrörning tills alla trådbitar sugit åt sig av smöret och de fått en fin gyllenbrun färg.
  10. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt pistagekrämen och salt. Rör om tills pistagekrämen och kadayiftrådarna fördelat sig jämnt med varandra. Låt svalna.
  11. När fyllningen har svalnat, brer du ut den på kladdkakan i ett jämnt lager.
  12. Toppingen: Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål av glas eller metall. Ställ sen bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält. Ta bort skålen från värmen och låt svalna något.
  13. Ta loss kladdkakan från formen och häll över och bre ut den smälta chokladen.
  14. Dekorera med hackade pistagenötter och strö på flingsalt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?