Härligt segmjuka daimsnittar som bara smäkter i munnen! Och jag skojar inte när jag säger att de är beroendeframkallande goda.
Kolasnittar är ett säkert drag om man vill baka något som många tycker om. Den här varianten med daimbitar är farligt god och jag rekommenderar starkt att göra dubbel sats av det här receptet för hemma hos oss var konkurrensen stor om den sista kakan haha.
Den klassiska kolasnitten är lite sprödare än vad mina blir och det är för att jag älskar segheten som påminner om cookies som blir om man gräddar kakorna bara tills de får lite färg i kanterna och sen låter dem svalna på eftervärme på plåten. Det är rent utav tortyr att beskriva de här fantastiska kakorna när de har tagit slut för längesen. Provsmakarna gav hursomhelst högsta betyg och vill du baka dem själv så ger receptet 24 stycken…eller 48 om du gör dubbel sats 😉
Hur blir dessa att frysa in?
Går superbra att frysa in så länge man förvarar dem i lufttät burk eller i plastpåse 🙂
Vill bara dubbelkolla… 🤪 Det skall vara 200g daim? Alltså nästan 4 dubbeldaim?
Jajamän 😀
Hej! Mina kakor flöt ut och blev väldigt tunna. Kan jag låta ”längderna” vara en stund i kylen innan jag ställer in plåten i ugnen?
Hejhej! Det kan du göra 🙂
Galet goda! 😍
Låter så gott! Jag tåler inte dajm. Kan man använda annan sorts choklad som är mjölkfri och i så fall vilken mängd? Kan tänka mig att det blir segare med dajm.
Hejhej! Ja, du kan använda vilken choklad du vill 😀
Hej Camilla
Bakade dessa magiska kakor till min sons utflyktsdag dom gjorde successivt 🎉🎊 även bland kompisarna. Tack för alla underbara recept 🙏🏻
Hej hej! Ursäkta sent svar, vad kul att dem gillade snittarna! Tack själv 😍
Jag hade dem i 19 minuter i ugnen och dem blev stenhårda. Det räcker nog med 15 min. Vanliga snittar brukar gräddas i endast 10 min.
Hejhej, ursäkta sent svar. Ja precis! Alla ugnar är olika, därav tidsangivelse på 15-20 minuter, och dina snittar blir finfina på 10! Toppenbra när man känner sin ugn 🥰
Vad händer med kakorna om jag utesluter dajmen?
Ingenting! Bara att utesluta om man vill så får man helt vanliga kolasnittar 🥰
Då blir det helt vanliga kolasnittar ❤️
Godaste kakorna EVER!!!
Såhär blev mina efter 10 min i ugnen 🤔
Alla ugnar är olika effektiva, det verkar som att din ugn är mycket mer effektiv än min. Det ser också ut som att du hade för lite mjöl i din deg. Hur mätte du upp det?
Mina blev tyvärr också precis likadana efter 8minuter ):
Jag också efter 20min 😢😞 400g marabou 😭
Hej,
Kan man baka dessa utan daim? 🙂
Absolut 🥰
Heeelt fantastiska! 😍
Visst är dem 😍😍
Mina blev perfekta 👍👍👍
Tack Camilla för den gudomligt goda receptet 😘❤⚘
Wow så fina! 😀
Bakade ut dessa till kakor istället, nu har både släkt och vänner bett mig baka dem😂 några sa att de var de bästa kakor dem ätit! Sjukt goda🥰
Vad glad jag blir att ni gillade dem! 😍
Mina blev super goda. Tack för reseptet😊
Vad kul att du gillade dem! Tack själv 🥰
Mums vad goda de blev!😍 Hade bara 100g daim i (hade inte mer hemma) men det blev bra det med 👍 tack för ett supergott & enkelt recept 😁
Vad kul att du gillade dem! Tack själv 😍
Min deg blev till smulor 🙈 Vad gjorde jag för fel?
Ajdå! Kan bland annat bli så om man packar mjölet för tätt i dl-måttet. En smulig deg till kolasnittar räddar man genom att ha i mer ljus sirap. Lite i taget tills du känner att degen går ihop 🥰
Hur förvarar man dessa snittar bäst? Tänkte bjuda på dem om en vecka, håller de i rumstemperatur eller bör jag frysa in dem?
Kan man använda vanlig visp istälet för el
Hejhej, det är enklare med en elvisp men det går att göra det med en vanlig visp med, tar längre tid bara ❤️
Tyckte de var i sötaste laget så man kan lätt ta hälften av daimmängden som står u receptet.
Så goda och lätta att göra.
Vad fina! Blir så glad att du gillade dem 😍
Herregud så gott. Man blir beroende 😭
Visst blir man 😭
Mina rullar flöt ut till en enda stor rektangulär ruta i ugnen 🤭 hade glutenfri mjölmix. Funderar på om det kan ha & göra med det? Hade dem inne i ca 15-17 min. Liknar mer flarn 😅 men ser goda ut 😍
Hej Camilla,
Kan jag frysa in degen ogräddad?
Hejhej, det går bra ☺️ Plasta in ordentligt
Hej, ska baka dessa kakor för första gången. Undrar om det är bäst att hacka dubbeldajm eller marabou med dajm, någon som provat båda? Dubbeldajm är ju “hårdare” pga mer dajm jämfört med marabou som har mer choklad…
Mvh Susanne