Crepes med karamelliserad banansås

Söndagen till ära slog jag på stort med en ordentlig pannkaksfrukost. Crepes (riktigt tunna franska pannkakor) är bland de godaste pannkakorna jag vet. Egentligen tycker jag att de gör sig helt fantastiska med bara lite sylt och grädde men idag kände jag för att testa något nytt!

Jag vet, banan är roligt nog ett lite “provocerande” ämne som tenderar att väcka många känslor i bakverksvärlden. Antingen så älskar du det eller så hatar du det. Jag råkar höra till den första gruppen. Därav det här receptet 😉 Det här är ett perfekt recept för oss som älskar friterad banan. Inte nog med att det smakar lika gott så är det mycket enklare att göra. Ingen fritös eller liknande behövs. Bara en stekpanna som du steker pannkakorna i och sen gör du såsen i samma stekpanna. Perfekt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Crepes med karamelliserad banansås

Ingredienser

Ingredienser (crepes, grundrecept):
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk smält smör

Ingredienser (karamelliserad banansås):
50 g smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 mogen banan

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (crepes, grundrecept):
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk smält smör

Ingredienser (karamelliserad banansås):
50 g smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 mogen banan

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Crepes: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Crepes ska vara riktigt tunna, knappt 1 dl smet per pannkaka i en stor stekpanna räcker. Häll upp i mitten och vicka på stekpannan i olika riktningar för att få den att sprida ut sig jämnt över hela ytan.
  3. Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
  4. Diska inte stekpannan innan du gör såsen utan gör den direkt i stekpannan så snart alla crepes är färdigstekta!
  5. Karamiliserad banansås: Lägg smör och brunt farinsocker strö i stekpannan och smält ihop på medelvärme under omrörning.
  6. Skiva bananen och blanda ner det i stekpannan.
  7. Servera direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Crepes: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Crepes ska vara riktigt tunna, knappt 1 dl smet per pannkaka i en stor stekpanna räcker. Häll upp i mitten och vicka på stekpannan i olika riktningar för att få den att sprida ut sig jämnt över hela ytan.
  3. Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
  4. Diska inte stekpannan innan du gör såsen utan gör den direkt i stekpannan så snart alla crepes är färdigstekta!
  5. Karamiliserad banansås: Lägg smör och brunt farinsocker strö i stekpannan och smält ihop på medelvärme under omrörning.
  6. Skiva bananen och blanda ner det i stekpannan.
  7. Servera direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?