Citronmaräng-crepes

Söndag är lika med pannkaksfrukost och efter den senaste veckans chokladiga recept suktade jag efter något fräscht. Resultatet blev dessa fräscha crepes med smak av citron. Förutom att själva smeten smaksätts med citron så serveras den även med en hemmagjord lemon curd, minimaränger och färska bär. Typ som en citronmarängpaj i crepe-format.

Jag har också en STOR nyhet att dela med mig av till er: jag har tagit examen! Det har varit en sjuk lång och svår resa som började innan jag ens började blogga. Jag har inte bara pluggat heltid och drivit bloggen som eget företag, jag har också hunnit skaffa två barn och har haft ett deltidsarbete där jag arbetat skift. Helt galna 5 år helt enkelt men jag är så lycklig och stolt över att jag klarat det! Och vet ni vad det bästa är? Nu när jag bockat av detta från min lista så kommer jag att framöver ha ännu mer tid att utveckla recept till er! Hur bra?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronmaräng-crepes

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft & skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (crepes, grundrecept):
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt
rivet skal från 2 citroner
1 msk smält smör
lemon curd, minimaränger och färska bär till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft & skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (crepes, grundrecept):
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt
rivet skal från 2 citroner
1 msk smält smör
lemon curd, minimaränger och färska bär till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lemon curd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du serverar den till dina crepes.
  6. Crepes: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  7. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Crepes ska vara riktigt tunna, knappt 1 dl smet per pannkaka i en stor stekpanna räcker. Häll upp i mitten och vicka på stekpannan i olika riktningar för att få den att sprida ut sig jämnt över hela ytan.
  8. Stek crepes:en på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lemon curd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du serverar den till dina crepes.
  6. Crepes: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  7. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Crepes ska vara riktigt tunna, knappt 1 dl smet per pannkaka i en stor stekpanna räcker. Häll upp i mitten och vicka på stekpannan i olika riktningar för att få den att sprida ut sig jämnt över hela ytan.
  8. Stek crepes:en på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?