Citronmaräng-crepes

citroncrepes

Söndag är lika med pannkaksfrukost och efter den senaste veckans chokladiga recept suktade jag efter något fräscht. Resultatet blev dessa fräscha crepes med smak av citron. Förutom att själva smeten smaksätts med citron så serveras den även med en hemmagjord lemon curd, minimaränger och färska bär. Typ som en citronmarängpaj i crepe-format.

Receptet ger ca 6 stycken crepes beroende på storleken på din stekpanna.

Jag har också en STOR nyhet att dela med mig av till er: jag har tagit examen! Det har varit en sjuk lång och svår resa som började innan jag ens började blogga. Jag har inte bara pluggat heltid och drivit bloggen som eget företag, jag har också hunnit skaffa två barn och har haft ett deltidsarbete där jag arbetat skift. Helt galna 5 år helt enkelt men jag är så lycklig och stolt över att jag klarat det! Och vet ni vad det bästa är? Nu när jag bockat av detta från min lista så kommer jag att framöver ha ännu mer tid att utveckla recept till er! Hur bra?

 

Ingredienser (lemon curd):

2 äggulor

2 citroner (saft & skal)

1,5 dl strösocker

65 g smör

 

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning tills curden tjocknat.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret.
  4. Rör om tills smöret smält och häll över curden i en skål.
  5. Låt curden stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du serverar den till dina crepes.

 

Ingredienser (crepes, grundrecept):

2 ägg

2 dl vetemjöl

4 dl mjölk

1 nypa äkta vaniljpulver

1 nypa salt

rivet skal från 2 citroner

1 msk smält smör

lemon curd, minimaränger och färska bär till servering

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Crepes ska vara riktigt tunna, knappt 1 dl smet per pannkaka i en stor stekpanna räcker. Häll upp i mitten och vicka på stekpannan i olika riktningar för att få den att sprida ut sig jämnt över hela ytan.
  3. Stek crepes:en på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x