Citronkladdkakan bakas i en rund springform med diameter på 24 cm.
- Klä din springform med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Börja med att smälta smöret på medelvärde i en kastrull. Häll sedan över detta i en bunke och i ha strösocker, vetemjöl, ägg, vaniljsocker, citronskal och citronsaft.
- Blanda ihop allt bara tills det precis går ihop till en jämn smet, med hjälp utav en ballongvisp. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ungefär 25 minuter innan du toppar med kokostoscan.
- Under tiden citronkladdkakan gräddas, kan du göra kokostoscan. Ha ner alla ingredienser för kokostoscan, förutom kokosflakesen, i en kastrull. Vispa ihop på medelvärme och låt smör, strösocker, mjölk och vetemjöl smälta ihop till en jämn smet. När den kokat lite och tjocknat till, och det blir spår av vispen på botten av kastrullen, är den färdig.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner kokosflakesen. Toppa citronkladdkakan med kokostoscan och grädda kakan i ytterligare ungefär 20 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, men helst över natten innan du pudrar den med florsocker och serverar den. Hoppas att det ska smaka!