För något år sen klickade jag hem en silikonmatta med halvsfäriska formar i och hade storslagna planer för vad jag skulle använda den till. Men som med mycket annat så hinner det glömmas bort i myllret av alla idéer i huvudet och den har legat längst ner i en kökslåda fram till i helgen. Jag ville baka en tårta men i en mer spännande form än det klassiska med kakbottnar och mousse och här har ni det fantastiska resultatet. En citronfudgetårta med hallonpannacotta på en härligt spröd nötbotten.
Den är sådär härligt syrlig och citronfudgen perfekt segkrämig mot den nötiga botten. Som med mycket annat har jag valt att dekorera med guldströssel, physalis som på bilderna ser ut som guldkulor och maränger i olika storlekar för att bryta av mot det syrliga.
Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 24 cm, vilket ger 10-12 bitar. Du bakar med fördel den här tårtan dagen innan servering. Vill du göra tårtan glutenfri går det utmärkt att byta ut vetemjölet mot t.ex mjölmix. Se då till att även havregrynen är helt glutenfria också.