Chokladmaränger

Fotograf: Ulrika Pousette
seg chokladmaräng

På det första bageriet som jag jobbade på i tonåren som cafébiträde så hade dom stora chokladmaränger med krispig utsida och seg insida som dem kallade “franska maränger”. De här är supergoda att äta precis som de är som godis eller tillsammans med grädde och färska bär som en efterrätt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
choklad maräng

Chokladmaränger

Portioner: 10 stycken

Ingredienser

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)
200 g äggvita (6-8 stycken)
440 g strösocker (5 dl)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10 styckenst

Ingredienser

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)
200 g äggvita (6-8 stycken)
440 g strösocker (5 dl)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen och låt chokladen svalna.
  4. I en annan bunke av glas eller metall har du ner äggvitorna och strösockret. Ställ bunken över kastrullen med sjudande vatten och värm upp till 55-60 grader under omrörning eller tills sockerkristallerna smält.
  5. Ta bort bunken från värmen och vispa med elvisp tills du får en tjock, blank maräng och undersidan av bunken svalnat.
  6. Ringla ner den smälta chokladen och blanda FÖRSIKTIGT och bara med några enstaka drag med slickepotten så att du inte förlorar alltför mycket av den tydliga kontrasten mellan choklad och maräng.
  7. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda marängerna i mitten av ugnen i 1 h innan du stänger av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen och så att marängerna fortsätter att gräddas på eftervärme.
  8. När marängerna svalnat helt och hållet är det bara att servera dom som dom är direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen och låt chokladen svalna.
  4. I en annan bunke av glas eller metall har du ner äggvitorna och strösockret. Ställ bunken över kastrullen med sjudande vatten och värm upp till 55-60 grader under omrörning eller tills sockerkristallerna smält.
  5. Ta bort bunken från värmen och vispa med elvisp tills du får en tjock, blank maräng och undersidan av bunken svalnat.
  6. Ringla ner den smälta chokladen och blanda FÖRSIKTIGT och bara med några enstaka drag med slickepotten så att du inte förlorar alltför mycket av den tydliga kontrasten mellan choklad och maräng.
  7. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda marängerna i mitten av ugnen i 1 h innan du stänger av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen och så att marängerna fortsätter att gräddas på eftervärme.
  8. När marängerna svalnat helt och hållet är det bara att servera dom som dom är direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?