Chokladcupcakes med jordnötter och karamell

Vad jag har saknat att baka cupcakes! Den senaste tiden har cupcake-inspirationen inte riktigt varit på topp och därför har sådanna recept uteblivit ett tag men idag fick jag en riktigt mumsig idé! Det är ju ingen hemlis att choklad, karamell och salta jordnötter gör sig farligt goda tillsammans. Självklart ska de får serveras även i en cupcake!

Tänk er en saftig chokladmuffins med en karamellgömma toppad med en fluffig karamellfrosting, garnerad med massor med grovhackad choklad och jordnötter. Ja, ni hör ju själva hur fantastiskt det låter! Och det ÄR fantastiskt goda de här cupcakesen.

När jag skulle dekorera dem med frosting så fick jag först panik när jag öppnade kökslådan där jag har mina spritsar och tyllar. Spritspåsarna var slut! Men, jag tycker de blev riktigt bra ändå. Utan tyllar så fick jag helt enkelt klicka på en ordentlig klick med frosting med hjälp av en sked och sen täcka hela klicken med choklad- och jordnötskross.  Vill ni se exakt hur jag dekorerade cupcakesen så har jag lagt upp en film på min instagram där jag visar hur jag gör.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladcupcakes med jordnötter och karamell

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (saftiga chokladmuffins):
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (fluffig karamellfrosting):
200 g mjukt smör
200 g färskost
1/2 burk dulche de leche à 397 gram (använd resten för att fylla cupcaksen)
2 dl rostade och saltade jordnötter + 100 g mörk choklad som grovhackats tillsammans

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (saftiga chokladmuffins):
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (fluffig karamellfrosting):
200 g mjukt smör
200 g färskost
1/2 burk dulche de leche à 397 gram (använd resten för att fylla cupcaksen)
2 dl rostade och saltade jordnötter + 100 g mörk choklad som grovhackats tillsammans

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och fördela cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Blanda ihop det smälta smöret med vaniljsocker, mjölk, vatten och ägg till en jämn smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, kakao, bakpulver och strösocker. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i cupcakeformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du garnerar dem.
  6. Frosting: Vispa ihop smör och färskost fluffigt innan du har i dulche de leche. Vispa ihop till en jämn och fluffig frosting.
  7. Gör ett hål på mitten av varje muffins och lägg lite dulche de leche i varje hål.
  8. Fördela frostingen på varje muffins och toppa rikligt med grovhackade jordnötter och choklad.
  9. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och fördela cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Blanda ihop det smälta smöret med vaniljsocker, mjölk, vatten och ägg till en jämn smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, kakao, bakpulver och strösocker. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i cupcakeformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du garnerar dem.
  6. Frosting: Vispa ihop smör och färskost fluffigt innan du har i dulche de leche. Vispa ihop till en jämn och fluffig frosting.
  7. Gör ett hål på mitten av varje muffins och lägg lite dulche de leche i varje hål.
  8. Fördela frostingen på varje muffins och toppa rikligt med grovhackade jordnötter och choklad.
  9. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?