Så här gör du:
- Lägg smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe i en matberedare. Mixa tills alla ingredienser gått ihop till en jämn och krämig chokladbollsmassa.
- Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut chokladbollsmassan i den i ett jämnt lager.
- Ställ formen i kylskåpet i ca 1 timme eller tills chokladbollsmassan stelnat.
- Lyft ut bakplåtspappret ur formen och stansa ut dina hjärtan. Av den överflödiga chokladbollsmassan kan du antingen göra vanliga runda chokladbollar eller trycka ut i formen igen och sedan stansa ut fler hjärtan.
- Lägg dina chokladbollshjärtan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet i ytterligare en timme eller tills de blivit riktigt kalla.
- Grovhacka mjölkchokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i micro. Låt svalna helt och hållet.
- Doppa varje chokladbollshjärta i chokladen, låt överflödig choklad rinna av ordentligt innan du lägger tillbaka hjärtat på plåten.
- När chokladen är påväg att börja stelna passar du på att garnera med frystorkade hallon.
- Ställ dina färdiga chokladbollshjärtan i kylskåpet för att låta chokladen runtom stelna helt och hållet innan du serverar eller förvarar i en fin ask att ge bort.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg
Wow ser as goda ut! Hade du en färdig hjärtform??