Så här gör du:
- Lägg smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe i en matberedare. Mixa tills alla ingredienser gått ihop till en jämn och krämig chokladbollsmassa.
- Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut chokladbollsmassan i den i ett jämnt lager.
- Ställ formen i kylskåpet i ca 1 timme eller tills chokladbollsmassan stelnat.
- Lyft ut bakplåtspappret ur formen och stansa ut dina hjärtan. Av den överflödiga chokladbollsmassan kan du antingen göra vanliga runda chokladbollar eller trycka ut i formen igen och sedan stansa ut fler hjärtan.
- Lägg dina chokladbollshjärtan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet i ytterligare en timme eller tills de blivit riktigt kalla.
- Grovhacka mjölkchokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i micro. Låt svalna helt och hållet.
- Doppa varje chokladbollshjärta i chokladen, låt överflödig choklad rinna av ordentligt innan du lägger tillbaka hjärtat på plåten.
- När chokladen är påväg att börja stelna passar du på att garnera med frystorkade hallon.
- Ställ dina färdiga chokladbollshjärtan i kylskåpet för att låta chokladen runtom stelna helt och hållet innan du serverar eller förvarar i en fin ask att ge bort.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Wow ser as goda ut! Hade du en färdig hjärtform??
Hej Camilla
Jag har försökt baka flera av dina recept. Oftast går det bra och det blir fina och goda bakverk. Men när jag ska smälta choklad blir det alltid fel. Jag har försökt med vattenbad, det blir inte rinnigt, hårt i kanterna och kletigt i mitten. När jag försöker i micro blir det antingen hårt eller en bränd klump.
Har du något tips till mig…