Chokladbollar med centergömma

Imorgon kommer jag att baka en massa goda chokladbollar i Nyhetsmorgon och då måste jag ju såklart värma upp. Det kommer att bli en härlig chokladbollsfest med mina favoriter och några nyheter från kategorin “Chokladbollar” här på bloggen. Dagens chokladbollsuppvärmning blev de här barnsligt goda chokladbollarna med centergömma!

Chokladbollar med gömmor av olika slag är nog bland det godaste som finns! Speciellt om man inte vet om att det är en gömma i chokladbollen. Då blir det en mumsig överraskning.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbollar med centergömma

Portioner: 25

Ingredienser

225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,75 dl espresso eller starkt bryggkaffe
2 rullar centerchoklad
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,75 dl espresso eller starkt bryggkaffe
2 rullar centerchoklad
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa ihop alla ingredienser förutom centerchoklad och kokosflingor i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och formbar smet.
  2. Dela chokladbollssmeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handen och lägg en bit centerchoklad i mitten av den.
  3. Vik över kanterna och rulla till en jämn boll och rulla sedan bollen i kokosflingor.
  4. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Steg för steg

Video
  1. Mixa ihop alla ingredienser förutom centerchoklad och kokosflingor i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och formbar smet.
  2. Dela chokladbollssmeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handen och lägg en bit centerchoklad i mitten av den.
  3. Vik över kanterna och rulla till en jämn boll och rulla sedan bollen i kokosflingor.
  4. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?